Skip to content Skip to footer

Filme, magie și povești, în Caravana Metropolis Alexandria

De astăzi și până duminică, pe 6 august, serile aduc aventură, emoție și povești de urmărit cu sufletul la gură în cele 6 filme pe care cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber le aduce pentru prima dată la Alexandria, în parcul Pădurea Vedea.

Cu un proiector digital performant, un ecran de 120 m² și scaune confortabile, publicul se va putea bucura de o experiență de vizionare a filmelor întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Proiecțiilor de film  de la ora 21:30 li se adaugă și un spectacol de magie și două ateliere de dezvoltare personală prin tehnici teatrale iar la toate evenimentele intrarea este liberă.

O croazieră de lux ca o poză perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc când turiștii super bogați se dovedesc a avea o moralitate îndoielnică. Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu și Cea mai bună regie, la Premiile BAFTA pentru Cel mai bun scenariu și la Globurile de aur pentru Cel mai bun film – comedie sau musical, Triunghiul tristeții, se vede diseară.

Detalii: 2022, Suedia, Marea Britanie, SUA, Franța, Grecia, r: Ruben Östlund, cu: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben, AP 12, dramă, 150 min..

Miercuri, pe 2 august, pe mare ecran va fi Iluzii pierdute, adaptarea cinematografică a lui Xavier Giannoli a romanului Iluzii pierdute, de Honoré de Balzac, care spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeș, talentat și cultivat, din Angoulême, ce își caută fericirea și progresul pe scara socială în brațele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte și dezgustată de viața grosolană a provinciei.

Filmul a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția și la Premiile Goya pentru Cel mai bun film și câștigător al Premiului César pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor și Cel mai bun scenariu adaptat.

Detalii: 2021, Franța, Belgia, r. Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cécile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, N15, dramă, 149 min.

După moartea subită a mamei sale, Beau nu se simte bine – paranoia îi îngreunează viața și medicamentele pe care i le prescrie terapeutul nu par a fi o soluție bună. În drumul său înapoi acasă, Beau își confruntă trecutul, prezentul și viitorul, iar în cele din urmă este nevoit să-și depășească cele mai întunecate frici pentru a-și îndeplini visele.

Toate fricile lui Beau, cel mai nou film al lui Ari Aster, e de neratat joi, pe 4 august.

Vineri, 4 august, în parcul Pădurea Vedea, se vede superbul și copleșitorul debut al lui Charlotte Wells, Aftersun: A fost odată ca o vară. Sophie, o fetiță de 11 ani, se bucură din plin de timpul petrecut cu tatăl ei iubitor și idealist, Calum (Paul Mescal), într-una din rarele lor vacanțe. În vreme ce lumea adolescenței se ivește la orizont, Calum se luptă singur cu greutățile vieții din afara rolului de tată.

Douăzeci de ani mai târziu, amintirile dragi ale lui Sophie din acea ultimă vacanță împreună sunt adunate într-un zguduitor portret al relației lor. Prin ele, devenim martori la încercarea ei de a împăca imaginea tatălui pe care o cunoștea cu cea care îi rămăsese străină.

Detalii: 2022, Marea Britanie, SUA, r. Charlotte Wells, cu: Paul Mescal, Frankie Corio, AP 12, dramă, 96 min.).

Seara de sâmbătă aduce comedia românescă Nunți, botezuri, înmormântări, din care aflăm cum e să-ncerci să câștigi un milion de euro și să te alegi cu un milion de belelele. Nu-ți rămâne decât să începi să plătești polițe la ocazii festive: nunți, botezuri, înmormântări.

Detalii: 2022, România, r: Alexandru Lustig, cu: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău. Detalii: comedie, 121 min.

Sezonul de la Alexandria se închide duminică, 6 august, tot cu o comedie – Est – Dittatura last minute în care, în anul 1989, câteva săptămâni înainte de căderea zidului Berlinului, Pago, Rice și Bibi vizitează Europa de Est în căutarea aventurii – o călătorie care le va schimba viața pentru totdeauna.

Detalii: 2020, Italia, r. Antonio Pisu, cu Lodo Guenzi, Jacopo Constantini. Detalii: comedie, 104 min.

Înainte de proiecția de pe 4 august, de la ora 20:30, îndrăgitul magician Teo aduce spectatorilor de toate vârstele un spectacol de magie Teo Magic Show. Sâmbătă, pe 5 august, de la ora 19:00 și de la ora 20:00, actrița Lulu Trăsnea aduce două ateliere de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, iar duminică, pe 6 august, de la ora 19:00, atelierul de dezvoltare personală prin tehnici teatrale este susținut de Emi Ionescu. În cadrul acestor ateliere copiii vor avea parte de jocuri teatrale interactive, prin care își vor dezvolta: atenția, memoria, capacitatea de concentrare, abilitatea de a vorbi în public, dicția. De asemenea, ei își vor explora creativitatea prin jocuri de imaginație.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect finanțat de  Primăria Municipiului Alexandria și co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, membru al rețelei Europa Cinemas.

Lasă un comentariu