Skip to content Skip to footer

Focus Plus – ateliere de educație cinematografică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 14 „Sfântul Bartolomeu” din Brașov

Asociația PATRUPETREI continua programul Focus Plus la Brașov pentru al treilea an consecutiv, propunând elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 14 „Sfântul Bartolomeu” o experiență de școală de vară în care vor învăța să creeze film documentar.

Pe parcursul lunii iulie, organizatorii au conceput o serie de ateliere menite să dezvolte creativitatea, gândirea critică și să ofere tinerilor noțiunile tehnice și artistice necesare pentru a vedea realitatea imediată cu un ochi de cineast și pentru a spune în mod eficace poveștile care îi afectează și îi înconjoară.

Sub îndrumarea mentorilor, participanții vor realiza un documentar scurt, care să reflecte realitatea vieților lor cotidiene, provocările cu care se confruntă, dar și nevoile comunității. Printre tehnicile folosite în cadrul atelierelor se numără: analiza imaginii dinamice, a sunetului, operare video și înregistrare sunet, compoziție, sunet, precum și post-producție.

Calendarul atelierelor Focus Plus este:

5, 6, 24  iulie: Ateliere performative (Gabriel Spahiu)
8 – 26 iulie: Atelier de creație și dezvoltare a spiritului critic (Andrei Dudea – Laura Căpățână-Juller)
29 iulie – 1 august: Atelier de montaj video (Andrei Dudea – Maria Bălănean)

„Ne bucurăm să aducem Focus Plus anul acesta în Școala Gimnazială Nr. 14 «Sfântul Bartolomeu» Brașov. Focus e un program de educație cinematografică prin care îi învățăm pe tineri cum să facă film documentar, e gândit ca o școală de vară, iar atelierele se vor ține pe parcursul lunii iulie. Pe lângă atelierele de film documentar am reușit să adăugăm în Focus Plus o serie de ateliere performative pe care le va ține actorul Gabriel Spahiu și o serie de ateliere dedicate montajului, care cred că vor îmbunătăți colaborarea dintre elevi și vor influența în sens pozitiv rezultatul final.

Pe dumneavoastră, dragi cititori, vă așteptăm la proiecția filmului documentar, în toamnă, la Centrul Cultural Reduta și la Street Delivery Brașov. Până atunci ne bucurăm de vremea frumoasă din Brașov pentru că mai e puțin și începe Focus Plus.” – Andrei Dudea, președintele PATRUPETREI și inițiatorul Focus.

Mentorii programului Focus Plus au experiență îndelungată în cinematografie: Andrei Dudea a lucrat ca director de imagine pentru proiecte de film documentar, fotograf și regizor pentru multiple proiecte culturale și filme de scurt metraj. Colaborează cu HBO Max, E-Romnja, Greenpeace, Fundația Pact, ICR sau Fundația Rațiu; Gabriel Spahiu are mai mult de optzeci de filme în portofoliu, începând din anul 1998. Este actor de voce, teatru și film, om de radio și vedetă de televiziune; Laura Căpățână-Juller este journalist, expert media și regizor de film documentar, cu experiență îndelungată în media din Elveția, Germania și România; Maria Bălănean este editor de film, a studiat designul de sunet și este expert în antropologie vizuală.

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu