Skip to content Skip to footer

Gala Premiilor Oscar 2024 povestită în cele mai bune ținute

Anual, industria filmului worldwide intră în pregătiri febrile pentru cel mai așteptat eveniment – Gala Oscar. Cel mai juicy spectacol, dincolo de decernarea premiilor, rămâne prezentarea ținutelor. Deci, ce hit-uri vedem în 2024?

Un mic și inocent disclaimer la început de articol este că nu urmăresc să fac o ierarhie riguroasă, bazată pe o cultură profundă de fashion, ci să prezint o suită de ținute de bun sau chiar excelent gust, care mie personal mi-au plăcut. Și să și argumentez de ce au fost notabile față de altele, deși încerc să onorez – pentru prima dată – rubrica Bârfotecă.

ON THE RED CARPET

Pentru că mai poate fi Gala Premiilor Oscar fără clasica defilare, plină de emoții ascunse într-o lungă așteptare?

Carrey Mulligan poate nu a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, la care era nominalizată pentru rolul de forță din Maestro, însă a reușit să impresioneze cu o eleganță dramatică vintage prin rochia Balenciaga recreată aproape la perfecție după modelul din 1951. O rochie în stil sirenă, din catifea neagră, finalizată într-o fustă joasă, ca o cascadă de tulle ivoir. Clasicul purtat și stilizat (de stylist-ul Andrew Mukamal, hairstylist-ul Jenny Cho și make-up artist-ul Nina Park) într-un spirit modern se potrivesc cu farmecul de Old Hollywood glamour al accesoriilor – mănuși lungi și bijuterii Boucheron.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elif Akyol (@dolcevitaistanbul)

În aceleași nuanțe clasice de alb și negru, Greta Lee, starul filmului Past Lives, defilează într-o aparentă simplitate. Rochia Loewe preluată din cea mai recentă colecție se distinge prin detaliul glamour – un halterneck din material străveziu, care expune spatele actriței privirilor și se finalizează ascunzând buzunarele imense. Cerceii supradimensionați tip paperclip, placați cu mici diamante, nu concurează cu brățara subtilă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by danielle goldberg (@daniellegoldberg)

Sandra Hüller dă tonul unei mode dramatice – and we love it. Rochia ei Schiaparelli este o lecție în moda de eveniment red-carpet. Sculpturală, alunecând perfect pe talia de viespe, cu decolteul „înaripat” supradimensionat, reflectând prin materialul de catifea neagră și smartly pusă în valoare de două accesorii simple – broșa cu diamante și colierul Cartier cu 392 de diamante la baza gâtului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Hüller (@sandrahuller._)

Chiar nu aș putea spune că este pe gustul tuturor, însă felul în care actrița și cântăreața britanică Cynthia Erivo s-a prezentat într-un Louis Vuitton de piele verde a făcut o impresie de neuitat. Faptul că o rochie fitted dintr-un material mai greu de așezat pe corp a putut să fie supus cu atâta eleganță siluetei ei este impresionant. Spatele rochiei este, de asemenea, greu de uitat, prin asemănarea cu o coadă de dragon, iar atenția la detalii este vădită – de la bijuteriile grele, la manichiura asortată, până la machiaj, she was ready to serve a lesson of method dressing.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cynthia Erivo (@cynthiaerivo)

„Zână a aerului și a aurului” pare să fie conceptul ținutei purtate de Hailee Steinfeld la Gala Premiilor Oscar 2024. Rochia vaporoasă, în ape verzui, semnată de Ellie Saab prezintă un decolteu generos, însă lipsit de vulgaritate, un corset și mâneci matchy cu detalii florale în aur și verzui, o fustă layered care dă volabilitate ținutei și o eșarfă de legătură între aceste detalii. Glamourous cu un styling minimalist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hailee steinfeld (@haileesteinfeld)

 

Mențiune onorabilă

Florence Pugh știe să facă un statement. După ce Oppenheimer, în care apare, a impus Galei un ton classy, alege modernismul unei ținute wet din cap până în picioare. Rochia argintie Del Core are piesa de sus un corset sheer, cu detalii delicate din perlă, ce aduc aminte de roua abia depusă pe frunze dimineața, de sub care izvorăște o rochie flowy ce-i continuă, gradat, motivul de picături de rouă. Stylist-ul Rebecca Corbin Murray a accesorizat cu bijuterii Bvlgari și platforme înalte Piferi, sugerând coafura în valuri pe o parte a capului. Într-un fel, ținuta ei face aluzie la era Madonnei, în alt fel, se dorește o Venus reinterpretată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

VANITY FAIR AFTERPARTY 

Celebratul continuă la Wallis Annenberg Center for the Performing Arts, la after-party-ul unde gazda este Radhika Jones, a doua șansă pentru etalarea ținutelor de gală.

Ținuta Lupitei Nyong’o, o rochie în nuanțe de negru, albastru cobalt și verde Armani Privé Fall 2024, a strălucit nu numai datorită paietelor, ci și extravaganței styling-ului – machiaj metalic albastru, ruj negru, body shimmer pe umeri și brațe, coafura tip colac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita Nyong’o (@lupitanyongo)

Camila Mendes participă într-o rochie showstopper semnată de Tamara Ralph. Rochia-cascadă neagră scoate în evidență top-ul tip platoșă din flori metalice aurii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Emma Chamberlain comportă o ținută Thom Brown de gală cu un twist… formal? Decolteul larg este înrămat de o cămașă cu guler foarte fitted, un corset layered șifonat și o fustă lungă, neagră. Styling-ul realizat de Jared Elner însă pune în valoare ținuta printr-un coc jos, lipit de cap, accesorii din diamant, o geantă tip servietă și un machiaj bold.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by emma chamberlain (@emmachamberlain)

„Cum să copiezi cu stil”? Luați exemplul lui Sydney Sweeny, care apare, în 2024, în rochia Marc Bouwer purtată de Angelia Jolie la Oscarurile din 2004. Este vorba despre un dublu omagiu – adus atât marii actrițe iconice, cât și lui Marilyn Monroe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)


Foto deschidere articol: Hollywood Reporter.

Lasă un comentariu