Skip to content Skip to footer

„GrooveDinGreu” @ Spotify (playlist de septembrie)

Între cartierism și un pierde-vara care nu ține cont de anotimp, GrooveDinGreu te poartă prin toate epocile hiphop – de la acel make it funky specific anilor ’80 și un boom bap iconic, până la ritmurile generației 2000 de MCs prin dormitoare și hiphop-ul de azi.

Indiferent dacă te bucuri de GdG cu geamurile coborâte, în drum spre muncă, la o vorbă pe banca din spatele blocului sau în căștile pe care nu le uiți acasă nici măcar în drumul până la magazinul de la colț, pe „GrooveDinGreu” știi că nu înțepenești. Simte-te rupt dintr-un dintr-un Spike Lee, uită de presiunea zilei de mâine și let the Gr00ve get heavy pentru niște extra-balans.

Lasă căldura apăsătoare să rămână o stare de spirit, ține de ochelarii de soare, chiar dacă-i porți pe post de bentiță, și lasă A Tribe Called Quest sau BROCKHAMPTOM să-ți pună oful în cuvinte. Chit că sezonul estival s-a încheiat, ia-ți o vacanță de Soul Searching acolo unde orașul se termină și strada abia începe. „GrooveDinGreu” e despre acel miserupism complet sesin, care să-ți tempereze durerile de cap cotidiene.

Așa că ia hiphop-ul de la zero, direct de la mama lui, și pune pe hold ritmurile de corporație, vasele rămase de spălat sau acea factură pe care tot uiți să o plătești, măcar pentru o gură de aer de o oră și douăzeci și două de minute.

Dă-i tare tot înainte cu aceeași viteză cu care Jazz Spastiks te lasă în urmă atunci când încerci un lip-sync. Iar pentru asta, poți asculta playlist-ul „GrooveDinGreu” aici.

Oh, no, it’s happening again
Trouble sets in, waiting for the dividends
No doubt that making dollars make sense
But it really doesn’t matter that much in the end

Dafuniks, Particle Man – Soul Searching

Happ vine în fiecare lună cu un nou playlist de pus pe repeat, de lărgit orizonturi muzicale și de simțit bine. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit. Încercăm constant să venim cu un vibe care să te surprindă și care să-ți facă luna mai bună.

 

1 Comentariu

  • Tatay
    Posted 29 octombrie 2023 at 12:49 PM

    Un articol exceptional si o experienta muzicala extraordinara. Vibe ul acestui playlist este unul aparte trimitandu te inapoi in acea vacanta de vara in cartier alaturi de prietenii vechi

Lasă un comentariu