Skip to content Skip to footer

„Human touch”, tema call-ului pentru instalații eco-friendly la Rocanotherworld

Asociația Industrii Creative, organizator al Rocanotherworld, cu sprijinul partenerului principal al ediției 2023, Kaufland România, lansează apelul de proiecte artistice „The human touch at Rocanotherworld”.

Se oferă câștigătorului un premiu de 7500 lei (include și bugetul de producție) pentru realizarea unei instalații artistice, din materiale sustenabile și materiale reciclate, în acord cu tema prezentului apel. Aceasta va fi expusă la cea de-a opta ediție Rocanotherworld, în perioada 22 – 25 iunie 2023, în Iași, în perimetrul festivalului.

Tematica apelului este „Human touch”. Ne-a lipsit într-o formă sau alta în ultimii ani și a venit momentul să o celebrăm în toată însemnătatea pe care o poartă pentru fiecare dintre noi: a felului în care ne conectăm unii cu alții, a vibrațiilor care schimbă cursul poveștii, a energiei generate împreună. A sclipirii de geniu, a atingerii care ne-a lipsit. O celebrare a divinului uman, în toate formele lui.

Calendarul apelului de proiecte artistice:
Lansare apel: 6 iunie 2023
Deadline înscrieri: 15 iunie 2023
Anunț câștigător: 17 iunie 2023
Prezentare proiect: 22 – 25 iunie 2023

Organizatorii sprijină realizarea unui proiect de artă sustenabilă prin care își doresc să transforme materiale neconvenționale, deșeuri și obiecte fără întrebuințare într-o instalație artistică. În cadrul apelului se pot înscrie tineri artiști, liber profesioniști, artiști independenți, studenți și rezidenți în România. Înscrierile se desfășoară online, iar regulamentul este disponibil pe site-ul evenimentului.

 

Acest tip de proiect este unul care ne împlinește și care definește spiritul Rocanotherworld destul de mult, atât prin susținerea artiștilor, activarea comunității, grija față de natură cât și implicarea acolo unde este cea mai mare nevoie.

Patricia Butucel, directorul festivalului

Prezentul apel vine în contextul asumării de către Rocanotherworld începând cu ediția din 2021 a misiunii de a deveni un festival prietenos cu natura prin implementarea diferitelor acțiuni precum:
• activități de informare privind demersul responsabil față de mediu pe principii de prevenire, reutilizare, redesign și reciclare;
• utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru iluminatul ambiental; colectarea separată a deșeurilor pe cel puțin patru categorii (deșeuri de ambalaj reciclabile, biodeșeuri, ulei uzat, menajer);
• încurajarea transportului alternativ;
• utilizarea, în producția evenimentului, a materialelor sustenabile și bio în ceea ce privește signalistica și mobilierul, întrebuințarea logisticii anterioare și îmbunătățirea acesteia prin metode sustenabile (revopsire bio);
• înlocuirea tacâmurilor, recipientelor și consumabilelor din plastic din zona de food and beverage cu ele biodegradabile;
• promovarea producătorilor locali; eliminarea, la nivel de promovare, a clasicului OOH și înlocuirea acestuia cu Digital OOH.

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și Showberry, ce a luat naștere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi – curios, diferit și pentru ceilalți. Cea de-a 8-a ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași în perioada 22 – 25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la brizo.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare, în număr limitat și la un preț promoțional, iar acestea sunt disponibile online.

Lasă un comentariu