Skip to content Skip to footer

Humanitas Fiction lansează al doilea roman din saga „Străbătând secolele” (de Eric-Emmanuel Schmitt)

Miercuri, 8 februarie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă așteaptă în Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului „Poarta cerului” de Eric-Emmanuel Schmitt.

Cel de-al doilea volum din saga „Străbătând secolele” este publicat în traducerea lui Doru Mareș.

„Străbătând secolele”, noul ciclu romanesc al lui Eric-Emmanuel Schmitt proiectat în opt volume, inaugurat de „Paradisuri pierdute” și continuat cu „Poarta cerului”, se arată a fi o poveste de dragoste nemuritoare, care sfidează timpul, și totodată o amplă panoramă a istoriei umanității.

În „Poarta cerului”, Schmitt reînvie complexa și strălucitoarea civilizație mesopotamiană. În furnicarul orașului Babel, Noam reîncepe chinuitoarea căutare a iubitei sale, Noura, descoperind zorii umanității și asistând la înfăptuirea unui vis nebunesc – un turn care să ajungă la zei.

Participă jurnaliștii Amalia Enache, Diana Cosmin și Cătălin Striblea. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Accesul este gratuit, în baza unei rezervări prin Eventbook, în limita locurilor disponibile.

„Noam este încă uluit de orașele pe care le descoperă, de noua organizare socială și de proliferarea umană. Cred că situația se va înrăutăți… iar Noam va deveni un om care se va implica mai mult atunci când va simți că anumite valori sunt amenințate. Dar să nu anticipăm! Deocamdată, după ce și-a pierdut iubita și și-a dat seama că e nemuritor, Noam cutreieră teritoriile care au fost leagănul umanității. […] Ceea ce începe să transpară, în această carte, este amplitudinea geniului uman, care creează orașe fascinante și respingătoare deopotrivă.” – ERIC-EMMANUEL SCHMITT

Străbătând secolele lansează o provocare extraordinară: povestirea istoriei omenirii sub o formă pur romanescă, intrarea în Istorie prin istorisiri, ca și cum Yuval Noah Harari s-ar întâlni cu Alexandre Dumas.

Fiecare dintre cele opt titluri ale acestei imense aventuri editoriale este legat de o vârstă decisivă a Istoriei lumii:

1. Paradisuri pierdute (sfârșitul neoliticului și Potopul);

2. Poarta cerului (Babelul și civilizația mesopotamiană);

3. Soarele întunecat (Egiptul faraonilor și Moise);

4. Lumina fericirii (Grecia secolului al IV lea î.Hr.);

5. Cele două împărății (Roma și nașterea creștinismului);

6. Mistificarea (Europa medievală și Ioana d’Arc);

7. Timpul cuceririlor (Renașterea și descoperirea Americilor);

8. Revoluții (Revoluții politice, industriale, tehnice).

Lasă un comentariu