Skip to content Skip to footer

Humanitas Fiction lansează romanul „Perestroika la Paris“ de Jane Smiley

Miercuri, 21 septembrie, ora 19.00, Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Perestroika la Paris de Jane Smiley, recent apărut în traducerea Irinei Bojin în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

Perestroika, sau Paras, pentru cei care ajung să o cunoască mai bine, este numele pe care i l-au dat oamenii, căci oamenii, după cum ea însăși o spune, nu se prea pricep să recunoască un cal, în tot cazul nu așa cum se recunosc caii între ei.

Indiferent dacă veți aborda acest roman ca pe o fabulă sau o alegorie, ca pe o carte de aventuri sau ca pe un studiu despre bunătate, ba chiar și ca pe o imagine magică a Parisului, veți descoperi o scriitură și o artă de a povesti de mâna întâi. Mulți critici au descris Perestroika la Paris ca pe un antidot la timpurile neliniștite pe care le trăim. Au dreptate. Citind acest roman, cei mai mulți nu se vor putea sustrage unei înalte stări de bine de la prima pagină până la sfârșitul inevitabil.

New York Journal of Books

Participă: Cristina Stănciulescu, jurnalistă, Dana Pîrvan, critic literar și Sandra Ecobescu, președinte al Fundației „Calea Victoriei“. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction.

Accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Lasă un comentariu