Skip to content Skip to footer

În așteptarea noului albumul, THY VEILS lansează „Influx”, un nou single

Unul dintre cele mai importante nume pentru scena electro din România, THY VEILS, își continuă explorarea artistică și dezvăluie noi detalii despre viitorul album „Next Forever”.

„Influx”, cel mai recent single lansat de trupa timișoreană, a avut parte de o primire entuziasmantă în presa de specialitate atât din țară, cât și de peste hotare. Publicații importante din Europa, America sau Africa au acordat piesei „Influx” spații considerabile.

De altfel, „We Rave You”, una dintre cele mai prestigioase publicații din sfera electro, vădit inspirați de piesa „Influx”, aveau să așeze THY VEILS lângă nume precum Depeche Mode sau New Order.

Cele scrise în toată această perioadă, dar și feedback-ul general, au reușit să producă reacții pozitive în sânul grupului. Astfel, mergând pe acest culoar de o nouă luminiscență, THY VEILS își așază inspirația în curgerea creativă ce are să definească viitorul album de studio, „Next Forever”.

Despre „Influx”, Daniel Dorobanțu declară pentru site-ul britanic Lost In The Manor, că „am început să lucrez la acest cântec acum 4 ani si chiar dacă nu a fost o piesă completă, m-am bucurat foarte mult de rezultat și am decis să aștept cel mai potrivit moment pentru a continua să o produc.

În lunile următoare am testat diverse lucruri, dar nimic nu a îmbunătățit cu adevărat compoziția. Asta până-n urmă cu câteva luni când am prezentat-o noilor mei colegi. Acum, la mai bine de 3 săptămâni de la lansare, ‘Influx’ este cel mai de succes single lansat de Thy Veils.”

În aceeași măsură, pașii care însoțesc călătoria artistică spre noi cuprinsuri sunt descriși cu prețiozitate pe site-ul trupei. Astfel că, într-o serie narativă ce dezvăluie procesul creativ din spatele fiecărei piese, sunt relatate metodele de lucru sau sursele de inspirație care compun structura întregii povești. O modalitate de comunicare și comuniune prin care Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului, invită auditoriul în intimitățile acestei noi odisei numită „Next Forever”.

Într-un concert susținut recent în Control Club din București și care s-a desfășurat în lumina unei vibrații cu totul aparte, artiștii și publicul au reușit să creeze o conectare ce a mers dincolo de sunet. Ghidați de emoția preschimbată-n dans, THY VEILS a dezvăluit o serie de pasaje sonore ce descriu în mod concret cromatica viitorului album. Piese de pe acest material au putut fi ascultate în premieră în cadrul evenimentului ce a avut loc pe 18 noiembrie.

În ceea ce privește sensul intrinsec ce stă la baza noului material, Daniel Dorobanțu spune că „este o expresie a considerațiilor și realizărilor științifice despre natura conștiinței, despre modul în care funcționează Universul, îmbinat cu experiențele personale și dorința de a ne afunda în marile întrebări existențiale.

‘Next Forever’ este tapiseria noastră multidimensională de povești care proiectează un univers imaginar, 30 de milenii în viitor, atunci când fiecare persoană funcționează pe baza conștiinței nonduale.”

În luna ianuarie a anului viitor THY VEILS va lansa un nou single extras de pe viitorul albumul.

Lasă un comentariu