Skip to content Skip to footer

Încă o săptămână de înscrieri la concursul de video-jurnalism sci-tech POV:Future de la Mindcraft Stories

Mindcraft Stories, în parteneriat cu Fundația Friends For Friends și cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, desfășoară concursul POV:Future, un proiect care se adresează tinerilor jurnaliști și creatorilor de conținut pasionați de știință și tehnologie, cu vârste între 18 și 29 de ani, care locuiesc în România.

Aceștia vor participa la un Hackathon, după care în urma selecției, o parte din ei vor pleca într-o călătorie prin europa și la finalul acesteia, câteva dintre proiectele audio-video propuse de ei vor primi finanțare pentru a fi produse.

În primă fază, candidații trebuie să trimită un pitch pentru un proiect-audio video sci-tech și un CV până la data de 2 aprilie 2024, ora 23:59, prin e-mail, la adresa povfuture@mindcraftstories.ro, sau să completeze acest formular online.

Până pe 9 aprilie 2024, candidații selectați vor participa la interviuri online. În urma interviurilor, cei selectați vor participa la un Hackathon care reunește specialiști din industria cinematografică, jurnaliști și creatori de conținut și se desfășoară în București, între 12 și 14 aprilie. În urma Hackathonului, finaliștii vor pleca într-o călătorie prin Europa, între 9 și 19 mai 2024. Vor vizita locuri interesante din șase țări europene și vor lucra activ la pregătirea proiectelor lor video de jurnalism sci-tech.

În etapa finală a POV:Future, Mindcraft Stories va selecta și finanța un sezon pilot pentru câteva dintre aceste proiecte, în limita sumei totale de 30.000 de euro. Producțiile pot fi concepute pentru orice platformă socială și vor fi difuzate și promovate pe canalele social-media și pe site-ul Mindcraft Stories.

Juriul concursului POV:Future aduce la un loc jurnaliști, creatori de conținut și specialiști din industria cinematografică: Cosmin Savu (jurnalist, România, te iubesc!, ProTV), Ada Dumitru (actriță și creatoare de conținut pe TikTok), Andrada Fiscutean (jurnalistă, predă cursul de jurnalism de știință la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București), Cătălin Moise (creator de conținut pe YouTube), Monica Felea (co-fondator Bad Unicorn), Vlad Tăușance (publisher, Fundația Friends for Friends) și Mihai Ghiduc (redactor-șef Mindcraft Stories).

Participanții vor beneficia de traininguri, acces la echipamente și resurse, precum și de o sumă de 100 euro/zi, pe durata Eurotripului. Transportul, cazarea și masa pe perioada Eurotripului vor fi asigurate de către organizatori.

Regulamentul complet al concursului este disponibil pe https://mindcraftstories.ro/regulament-pov-future/, iar detalii/nelămuriri se pot cere la adresa povfuture@mindcraftstories.ro.

Despre Mindcraft Stories și Fundația Friends For Friends

Mindcraft Stories este un proiect editorial despre știință, tehnologie și societate susținut de BRD – Groupe Société Générale.

Fundația Friends For Friends sprijină inițiativele creative și educaționale, încurajând tinerii să se exprime liber și să contribuie activ la dezvoltarea comunităților lor.

Lasă un comentariu