Skip to content Skip to footer

Instalația performativă „NO RA – Femininul norilor”, o reîntâlnire cu literatura Norei Iuga

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, „NO RA – Femininul norilor” revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8).

Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga. Reprezentația din 25 septembrie va fi accesibilizată, cu traducere în limbajul semnelor pentru publicul cu deficiențe de auz.

Accesul este gratuit, însă locurile sunt limitate. Intrarea se va face pe bază de rezervare, printr-un mesaj, la numărul 0736 598 451 (WhatsApp).

Povestea Norei începe în Hermannstadtul mult iubit, locul unde fetița și tânăra Nora și-au trăit cele mai mari bucurii, dar și cele mai mari tristeți. Aflată la vârsta senectuții și locuind în București, Nora e cu gândul la orașul copilăriei și la Jovis, calul alb din vitrina lui Schuster pe care nu l-a avut cu adevărat decât în vis.

Dramatizare Mihai Ignat
Cu Iulia Georgeta Popescu, Ilie Iordan
Regie Horațiu Mihaiu
Video Design Cinty Ionescu
Sound Design Andrei Mihai

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponible. Pentru a rezerva locuri, trimiteți un email la programe@mnlr.ro.

Lasă un comentariu