Skip to content Skip to footer

„Întâmplări stranii în Pipera”, cadoul de Crăciun de la Teatrul Apropo

Anul acesta, cu ocazia Crăciunului, Teatrul Apropo vine cu o surpriză pentru publicul său, în special pentru iubitorii de teatru imersiv, dar, în egală măsură, pentru oricine nu a încercat încă și este curios și deschis să aibă o experiență de acest tip.

„Întâmplări stranii în Pipera”, noul performance imersiv, va avea avanpremiera pe 15 decembrie și premiera pe 20, 21 și 22 decembrie și invită spectatorii ca, timp de o oră sau poate ceva mai mult, să fie eroi în propria poveste pe care o vor construi cu ajutorul simțurilor și o vor descoperi împreună cu echipa artistică a spectacolului, la capătul câtorva «întâmplări stranii».

Nu va fi un spectacol obișnuit. Participanții sunt rugați să poarte haine călduroase și comode și să aibă la ei un smartphone încărcat și o pereche de căști audio.

Participarea este gratuită, cele 4 reprezentații din luna decembrie fiind cadoul de Crăciun de la Teatrul Apropo.

Dată fiind particularitatea desfășurării și momentele de 1 la 1 (participant-actor) locurile sunt limitate.

„Întâmplări stranii în Pipera” este un performance senzorial, în care limita dintre realitatea întâmplătoare și actul artistic regizat se șterge pe neașteptate.

Scenariul construiește un traseu inițiatic ce pornește din zona Universitate – Ceainăria 5 O’Clock Tea, de-a lungul căruia concretețea parcursului prin oraș se îmbină cu momente încărcate de semnificații.

Unde vei fi peste zece minute? Dar mâine?
Pe cine vei iubi peste zece ani?
Cum va fi lumea în care te vei trezi dimineața?
Știi cu adevărat cum este lumea ta acum ?

Și povestea se țese, în mod diferit și personal, pentru fiecare participant.

Scenariul și regia: Radu Popescu
Scenografia: Simona Gruia și Sarah Cristel
Muzica originală: Bogdan Marinescu
Consultant IT: Florentin Ilie

Performeri: Teodora Daiana Păcurar, Luiza Ghindă, Sidonia Doica, Cătălin Nicolau, Dorin Enache, Teodor Ghiță

„În paralel cu căutarea unor forme hibride care să integreze noile mijloace multimedia, extrem de necesară este, credem noi, o căutare în sens opus, care să redefinească raporturile dintre spectator și performer, precum și modalitatea în care actul artistic ne poate atinge, emoționa, schimba percepția asupra lumii. Teatrul senzorial are un impact direct, pentru că se centrează pe experiența prin simțuri a fiecăruia dintre spectatori și prin folosirea interacțiunii „unu la unu” cu persoana care „intră în labirintul spectacolului”.” – Radu Popescu, scenarist și regizor

Avanpremiera (reprezentație-test) va avea loc în ziua de 15 decembrie, în intervalul orar 17.00 – 21.00.
Premiera va avea loc în zilele de 20, 21 și 22 decembrie, în intervalul orar 17.00 – 21.00.

Înscriere și participare

Participarea la spectacol este GRATUITĂ și se face în baza unei programări pe e-mail la comunicare@teatrulapropo.ro, precizând numele, data și disponibilitatea de interval orar.
Dată fiind particularitatea desfășurării și momentele de 1 la 1, locurile sunt limitate.

Fiecare spectator va fi programat individual, în funcție de disponibilitatea de oră declarată la înscriere, în intervalul de timp dedicat spectacolului (experiența individuală durează între 60 și 80 de minute sau mai mult, după dorința spectatorului).

În urma înscrierii, spectatorii vor primi pe e-mail instrucțiuni pe care sunt rugați să le urmeze, pentru o experiență imersivă de calitate.

Pentru buna organizare a reprezentațiilor, înscrierile se fac până la data de 15 decembrie, ora 12.00, pentru avanpremieră și până la data de 18 decembrie, ora 12.00 pentru reprezentațiile din 20, 21 și 22 decembrie.

Lasă un comentariu