Skip to content Skip to footer

Kraft Market, terasa urbană de pe Calea Victoriei, locul în care trebuie să ajungi în toamna asta

Kraft Market și-a deschis oficial porțile pe strada Matei Millo 8-10 cu un concert live al trupei de manouche (gypsy jazz) Hot Club de Bucharest și cu procesul de creare al unui mural de către galeria Să Fiți Cuminți. Un loc pentru povești urbane care se nasc din pasiunea pentru a crea.

Fostul șantier din spatele hotelului Novotel, de pe Calea Victoriei, a fost transformat în această vară într-o terasă urbană spațioasă, care cuprinde un bar central, un loc de joacă destinat copiiilor și chioșcuri care găzduiesc bucătării internaționale. Spațiul este creat după conceptul artizanal, în ideea de a crea un loc în care comunitatea de pasionați și artizani să se regăsească și să se bucure de magia din spatele fiecărui meșteșug.

Într-o lume în care consumul și producțiile mari reprezintă norma pentru industrie și public, Kraft Market vrea să devină o oază în care poți trăi experiența meșteșugului cu rădăcini adânci în istorie locală, fie că este vorba despre mâncare și băutură, bijuterie, modă, muzică sau artă ilustrativă. Și selecția de food-kiosks a fost aleasă în funcție de aceleași criterii.

Smokăreală este un brand local creat de doi pasionați de gătitul la smoker, motiv pentru care au lansat un restaurant cu specific texan, unde brisket-ul, coastele de porc și obrăjorii de vită sunt printre cele mai populare. Hushimo este rezultatul pasiunii pentru bucătăria tailandeză și vietnameză, în timp ce Nahuas propune tacos new-age de inspirație aztecă, iar Meana introduce bucătăria macedoneană publicului din București.

În interiorul terasei, este plasată o scenă pe care vor avea loc o serie de evenimente live, susținute de artizani care împărtășesc procesul lor de creație.

Kraft Market a lansat deja evenimente create cu și pentru comunitatea de artizani din România. În fiecare weekend are loc Romanian Kraft Market, un târg curatoriat de Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană și Ototo, unde artizani din diverse arii de specialitate se reunesc cu public nou, dar și cunoscător. Producători locali, care lucrează cu materiale sustenabile și care participă în fiecare etapă de producție sunt prezenți în fiecare weekend pentru întâlnirea cu publicul lor.

Romanian Kraft Market este susținut cu mândrie de Visa, partenerul de plăți preferat. În fiecare weekend, în timpul Romanian Kraft Market, plata cu cardul Visa beneficiază de 10% reducere pentru orice comandă la bar.

Weekend-ul acesta, la Kraft Market, are loc cea de-a doua ediție a festivalul Local Craft Beer Fair, creat de Asociația Producătorilor de Bere Artizanală. La târgul care se deschide vineri, de la ora 16, vor participa berăriile Anagram, Clandestin, Olovina, Mad Lads, Ironic Beer și Zăganu.

Tot în acest weekend, galeria Să Fiți Cuminți, format dintr-un colectiv de artiști, realizează un mural care încadrează scena pentru evenimente live. Procesul va dura 3, 4 zile, timp în care doritorii pot urmări fiecare etapă. În fiecare marți, la Kraft Market, orice comandă la bar beneficiază de 30% discount.

Lasă un comentariu