Skip to content Skip to footer

La Teatrul În Culise, un nou spectacol de lectură: „Valahia Expres”

Spectacolul-lectură din 25 februarie, „Valahia Expres”, face parte dintr-un program pilot al Teatrului În Culise care-și propune să dezvolte în zona independentă acest tip de performance, foarte apreciat în țările cu tradiție teatrală.

Textul este o comedie spumoasă despre lumea românească de azi. Acțiunea se petrece într-un tren (Expresul Valahia) care traversează țara din Cernavodă până la Drobeta – Turnu Severin.

Șase personaje foarte diferite ca tipologie umană și variat plasate pe scara socială se intersectează în această călătorie cu final neprevăzut. De la un consilier UE la o bătrână din Băilești, pe jumate surdă și de la un turist american la o activistă climatică locală, adăugând o doamnă blondă plină de cinism și un tânăr cam dubios, acești necunoscuți aflați pur accidental în același compartiment, trebuie să facă față unei întâmplări mai puțin obișnuite.

Momentele-limită care se nasc, dialogurile dintre ei, răsturnările de situație fac hazul acestei piese în care cu toții putem regăsi modele pe care le-am întâlnit cândva, în orice călătorie mai lungă cu trenul…

În același timp, spectacolul este și o parabolă a societătii contemporane, așa cum, probabil, mulți dintre noi o percepem în ultima vreme; o parabolă tratată însă cu mult umor, care respectă regulile clasice ale comediei.

Inrarea este liberă, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0735026762, în limita locurilor disponibile.

Distribuția, în ordinea intrării în compartiment:

Iuliana Mărgărit
Andrei Necula
Alin Brancu
Livia Taloi
Mihai Baranga
Monica Eftimiu-Roșoga
  
Text și regie: Theo Herghelegiu
Sound design: Adam S. Q. David

Lasă un comentariu