Skip to content Skip to footer

Lansare de carte și sesiune de autografe: „Viața lui Panait Istrati” de Stelian Tănase

Editura Corint și Jockey Club au deosebita onoare să vă invite la evenimentul de lansare a volumului „Viața lui Panait Istrati”, cea mai recentă lucrare semnată de Stelian Tănase, scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune și profesor universitar. 

Lansarea va avea loc miercuri, 16 octombrie, începând cu ora 18:30, la Jockey Club Român (str. Episcopiei  nr. 9, sector 1). 

Intrarea este liberă.

Invitați să prezinte cartea alături de autor:

  • Ion M. Ioniță – istoric şi coord. Colecție Corint Istorie
  • Dan Manolache – realizator emisiune Pagini de Istorie la Radio România Cultural
  • Cristian Teodorescu – scriitor.

Evenimentul este urmat de o sesiune de autografe din partea autorului Stelian Tănase.

 „Cartea Viața lui Panait Istrati se citește pe nerăsuflate. Panait Istrati, care continuă să fascineze prin opera sa, merită o astfel de biografie în care domnul Stelian Tănase dă încă odată măsura talentului său literar și a calităților de cercetător al istoriei. Am putea spune că una dintre cheile în care se poate citi cartea este sintetizată în propoziția «cred că tot ce a scris i se datorează privirii». Pe parcursul celor 292 de pagini privim odată cu Panait Istrati, aflăm cum îi privea Panait Istrati pe ceilalți și desigur cum era privit,” a spus Dan Manolache, în deschiderea emisuniunii Idei în nocturnă – Pagini de Istorie de la Radio România Cultural.

Despre autor: 

STELIAN TĂNASE este o figură proeminentă a scenei culturale și intelectuale românești. Scriitor, eseist, istoric, politolog, realizator de televiziune și profesor universitar, Stelian Tănase este o voce importantă în societatea civilă românească. 

Absolvent al Facultății de Filosofie din București, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, devenind o personalitate de referință a societății civile românești. A fost primul președinte al Grupului pentru Dialog Social, vicepreședinte al Partidului Alianța Civică, Președinte al Societății Române de Radio și Televiziune, fiind în prezent profesor la Facultatea de Științe Politice.

Opera sa este vastă și variată, cuprinde romane, eseuri, studii istorice și volume de memorialistică.

Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără:

Romane: Corpuri de iluminat (1990, roman interzis de cenzură în comunism), Playback (1995, roman interzis de cenzură în comunism), Luxul melancoliei (1982),, Nocturnă cu vampir. Opus 1 (2017), Marele incendiator. Cronica unui fapt divers (2019), Moartea unui dansator de tango (2021), Dincolo nu e nimeni (2024). 

Non-ficțiune: 

Revoluţia ca eşec (1996), Sfidarea memoriei. Convorbiri cu Alexandru Paleologu (1996), Anatomia mistifi-cării (1997), Elite şi societate. Guvernarea Gheorghiu-Dej, 1948–1965 (1998), LA vs. NY (1998), Racovski. Dosar secret (2000), Acasă se vorbeşte în şoaptă (2002), Clienţii lu’ Tanti Varvara. Istorii clandestine (2005), Istoria căderii regimurilor comuniste. Miracolul Revoluţiei (2009), Cioran şi Securitatea (2010), Sunt un copil al Războiului Rece (2020)

*

Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai fresh recomandări culturale ale săptămânii? Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu