Skip to content Skip to footer

Lansare și spectacol-lectură augmentat sensorial al romanului „Eu te-am făcut, eu te omor” de Iv cel Naiv

Sâmbătă, 20 mai, de la ora 17.30, Librăria Humanitas de la Cișmigiu se transformă într-un spațiu în care romanul „Eu te-am făcut, eu te omor” de Iv cel Naiv își va desfășura firul narativ și experiența distopică.

Pentru o oră și jumătate, spectatorii se vor afla la un pas de realitate, în Arret, în mijlocul unui război între generații. Introducerea este semnată de Lidia Bodea (director Editura Humanitas), urmată de spectacolul-lectură cu Adrian Ciglenean, Alica Preda, Mara Țibuleac, Valentina Chiriță, Mihai Dulea, cu participarea extraordinară a lui Florin Piersic Jr.

După ce ne-a fermecat cu poezia lui, Iv cel Naiv s-a hotărât să ne umple sufletele cu frumusețea gândurilor sale fără de rimă. Cel de-al doilea roman al lui este o poveste naivă care te va atinge mai mult decât crezi, despre un război în care probabil că lupți deja, fără să vrei sau, poate, cu bună știință.

„Eu te-am făcut, eu te omor” spune povestea locuitorilor unui orășel în care focul mocnit al conflictului dintre tineri și bătrâni prinde o asemenea putere, încât ajunge să ardă cu flacără, transformându-se într-un adevărat război.

Conflictul dintre generații există și a existat dintotdeauna, sfâșiind cu indiferență ceea ce doar iubirea poate coase la loc. Și doar naivitatea poate cotrobăi prin tragicele sertare ale unui măcel până găsește ceva amuzant. Doar imaginația curioasă și inocentă a unui naiv îți poate scoate războiul din suflet și din minte, proiectându-l pe ecranul fantasticului, în speranța că, astfel, oroarea conflictului dintre generații te va trezi înainte de a fi prea târziu.

Ai în față un roman de război naiv scris pe mai multe voci, pentru că doar ascultând-o cu atenție pe fiecare vei putea distinge și înțelege cât mai mult din cele 360 de grade ale adevărului.

Citindu-l, cea mai mare provocare va fi să nu te așezi în nici una dintre tabere, indiferent dacă te consideri tânăr sau bătrân. Dacă poți.

Foto: Bogdan Moraru / Humanitas

 

Lasă un comentariu