Skip to content Skip to footer

Liceenii din Capitală sunt invitați să participe în juriul festivalului ONE WORLD ROMANIA

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2023 poți face parte din juriul Festivalului de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA 2023. Anul acesta, programul se adresează exclusiv liceenilor din București.

Timp de 9 zile, alături de mentorii Nicoleta Fotiade (formatoare în educație media) și Ionuț Mareș (jurnalist și critic de film) de la Mediawise Society vei privi și analiza filmele din programul festivalului ONE WORLD ROMANIA #16, vei discuta şi deprinde noţiuni care ţin de:

– drepturile omului;
– participare civică;
– educaţie media (reprezentare și limbaj vizual, context de vizionare, interpretarea mesajelor media etc.);
documentarul de autor.

Înscrierile se pot face online.

După un curs introductiv în data de 31 Martie la ARCUB Gabroveni, vei participa seara la proiecțiile din cadrul festivalului în sălile de cinema (Cinema Elvire Popescu, Eforie, ARCUB program în curs de finalizare), iar în timpul zilei, vei merge la întâlniri de lucru și discuții cu ceilalți colegi din Juriu și cei doi tutori. În total, veți viziona și dezbate 9 filme din programul festivalului, pentru ca apoi, pe 8 Aprilie, să alegeți un film câștigător în cadrul Galei de Închidere OWR #16.

Program susținut de Institutul Cultural Român.

Nicoleta Fotiade este expertă în comunicare și formatoare în domeniul educației media și digitale. În ultimii 20 de ani, a coordonat programe de educație media pentru organizații neguvernamentale din România și Europa. A predat educație media studenților de la Pedagogie din Universitatea din București și formează profesori și bibliotecari pentru a include educația media în comunitățile lor. Este (co)autoare a mai multor studii de cercetare media și resurse educaționale de educație media, inclusiv a două manuale pentru liceu.

Ionuț Mareș este jurnalist și critic de film și scrie pentru reviste online precum Films in Frame și Ziarul Metropolis. Colaborează de asemenea ca selecționer sau moderator de discuții cu mai multe festivaluri de film din România. A fost critic invitat în cadrul programelor de educaţie media Education à l’image şi CinEd.

Lasă un comentariu