Luna Maar a lansat astăzi single-ul Sorry Not Sorry, o piesă compusă în doar câteva ore, dar care capturează experiența puternică a sfârșitului unei relații toxice.
Ai lansat un single – Sorry Not Sorry – care e povestea lui? Care a fost drumul lui de la idee către export mp3?
Povestea din Sorry Not Sorry marchează un moment foarte important din viața mea. Un moment în care, din cauză că s-au adunat atât de multe lucruri dăunătoare mie, oricat de oarbă am fost până atunci și oricât de mult am ținut la persoana respectivă, nu am mai putut să bag lucrurile sub preș și am fost forțată să mă aleg pe mine și sănătatea mea psihică. Din acel moment am deschis ochii larg, nu mi-a plăcut ce am văzut, așa că am plecat and I never looked back.
Piesa a venit câteva luni bune mai târziu, probabil dupa ce am procesat toate cele. Nu mai țin minte cum am compus-o, a fost ca o transă și în câteva ore a fost gata. De obicei se întâmpla așa când am ceva pe suflet care vrea să iasă.
Ce a urmat apoi, tot ce ține de studio, până să get it right, a fost destul de tumultos. Nu intru în detalii, dar mi-a scos fire de păr albe, haha…
Dar nici nu e important. Ce e important e că acum e gata, sunt mândră de ce a ieșit, I love it și începând de azi, piesa există oficial și oricine vrea să o asculte, poate.
Click aici și ascultă piesa Luna Maar
Sorry Not Sorry poate fi începutul a ceva nou pentru tine? Vezi în lansarea piesei o nouă etapă, o mică maturizare artistică sau nu te gândești prea mult la asta și încerci să nu pui prea multă presiune pe tine?
Cred că industria muzicală este mult prea imprevizibilă ca să pot să-mi fac orice fel de așteptare odată cu lansarea acestui prim single. Dar, făcând abstracție de ce va însemna pentru cariera mea, Sorry Not Sorry pentru mine înseamnă un milestone bifat, o mică realizare. E o piesă de care sunt foarte mândră, este foarte sinceră, fiecare detaliu a fost ales cu foarte multă grija și sunt foarte fericită cu produsul final.
Te formezi ca artist din încercările tale, dar și, poate, spune tu dacă e așa sau nu, poate și din muzica pe care o asculți. Prin ce etapă treci acum? Pentru ce ai format obsesii?
Acum trec printr-o etapă în care nu mai ascult atât de multa muzică, cel puțin nu ca înainte. În adolescență, primul lucru pe care îl făceam imediat după ce mă trezeam era să pornesc calculatorul și să deschid winamp-ul haha. Acum, pare că mi s-a mai dus din pofta aceea, dar eu îmi zic că e doar o perioadă și că o să-mi revina cheful de ascultat muzică non stop. Dar, dacă ar fi să menționez un artist care a supravietuit în seceta asta muzicală, ar fi Lizzy McAlpine.
Unde te simți mai confortabil, pe scenele mici, pentru un public nișat, care a venit acolo pentru tine, în cluburile de jazz într-o seară de toamna sau pe scenele mai mari? Și cum percepi tu asta?
Cred că m-aș simți foarte bine pe orice scenă, indiferent de dimensiuni, atâta timp cât publicul este receptiv și se creează un soi de conexiune între noi, cei de pe scena, și ei, cei din public. Până la urma pentru asta, cred eu, există concerte live. Acestea fiind spuse, aș minți dacă aș spune că ideea de a cânta pe un stadion cu zeci de mii de oameni în public nu sună amazing.
Cât de mult te influențează sau te intereseaza feedback-ul oamenilor asupra muzicii tale? Ti-a zis cineva ceva care să te pună pe gânduri sau care să-ți dea o stare de bine?
Îmi place să cred că nu ma interesează foarte tare, dar adevărul e că, de-a lungul timpului, am observat că mă bântuie anumite feedback-uri primite: “dar ceva mai vesel nu ai?”, “ceva mai ritmat să dansăm și noi nu ai?”, “da’ în română de ce nu cânți?”. Încerc să ignor genul ăsta de feedback pentru că alternativa ar însemna să-mi compromit eu filosofia mea muzicală, dar și de viață, care, în mare parte, se rezumă la sinceritate mai presus de tot. Pentru mine, dacă arta pe care o fac nu e sinceră, nu are de ce să existe. Am primit și multe feedback-uri pozitive, dar mintea mea bolnavă alege să le țină minte predominant pe cele mai puțin pozitive.
Luna Maar este o chitaristă, vocalistă și compozitoare născută în Deva. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București.
YouTube / Facebook / Instagram
*
Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok
Vrei pe mail o selecție cu cele mai fresh recomandări culturale ale săptămânii? Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.