Skip to content Skip to footer

Maia Morgenstern și Marius Bodochi joacă în adaptarea horror a poveștii „Capra cu trei iezi”

Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, filmul Capra cu Trei Iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale, este un thriller / horror care sapă în psihologia umană și readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică.

Citită de cele mai multe ori în cheia unui basm pentru copii, „Capra cu Trei Iezi” este însă o poveste cu profunzimi psihologice care i-a trezit interesul regizorului Victor Canache:

Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu Trei Iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.

Victor Canache debutează în lungmetraj cu acest film. El a regizat în 2019 un scurt metraj cu același nume. Este cunoscut publicului și ca actor, din producții precum Luca (r. Horațiu Mălăele).

Maia Morgenstern interpretează rolul unei mame dispuse să-și apere copiii cu orice preț. Văduvă și izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (Marius Bodochi), le vrea răul ei și celor trei copii. Cum va reuși să îi protejeze? Rolurile copiilor, victimele „lupului mare și rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Victor Canache și Tudor D. Popescu.

Filmul va intra în cinematografele din toată țara pe 28 octombrie.
Capra Cu Trei Iezi a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în iunie 2022.

Lasă un comentariu