Skip to content Skip to footer

Mâine începe prima ediție a Festivalului „Just For Fun Comedy”

Just For Fun Comedy Festival, o ocazie pentru iubitorii de improvizație și stand-up comedy să participe, în perioada 14-19 noiembrie 2023, la ateliere cu invitați internaționali celebri, spectacole unice și la premiera filmului cu Doug Stanhope.

JUST FOR FUN COMEDY FESTIVAL este un festival fringe, aflat la prima ediție, dedicat comunității și publicului de improvizație și stand-up, ce își propune celebrarea și dezvoltarea comunității locale de comedie. Inițiatorii proiectului sunt Don Cooper (comediant american, stabilit în România, absolvent al IO Chicago și al Second City Toronto, precum și al Whole World and Village Theatre din Atlanta) și Andrei Bratu (actor, trainer, improvizator, fondator și manager al Teatrului Improteca, membru în trupa Urban Impro și actor colaborator la Teatrul Elisabeta).

Aflat pentru prima dată în România, celebrul comediant american Doug Stanhope este invitatul special al podcast-ului „Între show-uri“, de la Club 99, pe 15 noiembrie, la ora 20:00. Teo, Vio, Costel și Bordea au pregătit pentru public o ediție specială în limba engleză. Pe 18 noiembrie de la ora 15:00, Club 99 găzduiește proiecția filmului „The Road Dog” în premieră națională, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

doug stanhord

Spectacolele de stand-up comedy încep joi, 16 noiembrie, de la 19:30 cu Stand-up Open Mic la Lloyds Pub, prezentat de Radu Giurcă. În aceeași seară, de la 22:00 are loc mult așteptatul Late Night Roast of Doug Stanhope cu Don Cooper, Kristine Levine, Gherghe, Greg Brown la The Pub Universității (Bd. Regina Elisabeta 9).

Programul spectacolelor de improvizație se deschide marți, 14 noiembrie 2023, de la ora 20:00 cu spectacolul fringe IMPROV COMEDY SHOW cu trupa Impro Fly (Sonia Neagoe, Tiberiu Anghelina, Laura Drăgoi, Dana Dincă, Tibi Spătăreanu, Andu Reghină) la Hidden – The Social Space (Str. Doamna Chiajna 26).

Miercuri, 15 noiembrie, de la 19:30, improvizatorii de toate nivelurile și toți cei interesați de improvizație sunt așteptați la Improv Jam  (Improteca, Str. Comănița 9).

Joi, 16 noiembrie, de la 19:00, rezultatul workshop-ului condus de Kristine Levine se vede la Improteca (Str Comănița 9) în spectacolul Student Improv Showcase – Sketch. Urmează de la 20:00 Student Improv Showcase – Musical, regizat de Phil Lunn, un spectacol muzical creat pe loc, rezultatul workshop-ului condus de Phil Lunn, și la ora 21:00 Student Improv Showcase – Long-form, regizat de Rahel Otsa, un spectacol de improvizație long form în care joacă participanții de la workshop-ul susținut de celebra improvizatoare în cadrul festivalului.

Vineri, 17 noiembrie, de la ora 19:00 are loc Long Form Montage la Improteca (Str Comănița 9), cu: Phil Lunn, Rahel Otsa, Don Cooper, Andrei Bratu și alții – un spectacol Impro Long Form cu traineri invitați și actori rezidenți Improteca. În aceeași locație, de la ora 20:30 se desfășoară Stuck in the Middle with Phil Lunn, un montaj de scene în timpul căruia Phil Lunn va fi constant provocat de alți improvizatori.

Spectacolul Concert pentru vocea mea și chitara ta (Voce și MC: Doina Antohi; Chitară și voce: Vlad Gălățianu) completează programul serii de vineri, 17 noiembrie, de la 21:00, la Teatrul de Artă București. Un format care se bazează pe re-interpretarea unor melodii mai mult sau mai puțin cunoscute și implicarea publicului, emoția principală fiind dragostea pentru muzică, în toate formele ei.

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:00, Phyllida Sings! spectacolul regizat de Phil Lunn, va fi prezentat la Improteca.

Un spectacol în care veți putea vedea actori rezidenți la Improteca (și nu numai) are loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19:30, sub titlul de Classic Short-Form Improv (locația din Str. Comănița 9). Terasa Ubuntu (Splaiul Unirii 195) găzduiește în aceeași zi, de la 20:00, Improv Show ImproMob, un show de comedie improvizat pe loc de echipa ImproMobiștii după propunerile publicului.

Duminică, 19 noiembrie, de la 19:30 are loc Trainer’s Show! – IMPROVIZAȚIE la Improteca (Str. Comănița 9), un spectacol de comedie creat pe loc de toți trainerii de impro care au susținut workshopuri pe durata festivalului (Phil Lunn, Rahel Otsa, Khristine Levine) alături de actori rezidenți Improteca (Don Cooper, Andrei Bratu, Valentin Hurdubaie) și nu numai.

Just For Fun Comedy Festival include un generos program de workshop-uri de improvizație și stand-up comedy.

 Evenimente cu acces gratuit:
  • 13 noiembrie, ora 19:00 – Social Mixer Meet and Greet la CoOperativa (Str. Icoanei 86)
  • 14 noiembrie, ora 20:00 – Istoria Improvizației. Charna Halpern – nașa improvizației și autoarea cărții „Adevărul în comedie” – va conduce de la ora 20:00 o discuție online despre experiențele ei cu Del Close în anii 1970 și despre originile Improv Olympic din Chicago și Los Angeles. Evenimentul are loc la Improteca, cu înregistrare gratuită. Detalii – aici.
  • 15 noiembrie, ora 20:30 – Karaoke – Improteca (Str. Comănița 9)
  • 17 noiembrie, ora 21:30 – After Party la Improteca
  • 18 noiembrie, ora 20:30 – After Party la Improteca
  • 19 noiembrie, ora 22:00 – After Party la Improteca

Mai multe detalii despre programul pe site-ul festivalului, iar biletele se pot achiziționa de aici.

Lasă un comentariu