Skip to content Skip to footer

Marcel Iureș și Pavel Bartoș, printre invitații speciali ai Festivalului Bacău Fest Monodrame

Eveniment de tradiție al Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău, ajuns la ediția a XXIX-a, Festivalul Bacău Fest Monodrame începe astăzi, la ora 17.00.

Florin Piersic Jr., Marius Bodochi, Marcel Iureș, Ruxandra Maniu, Pavel Bartoș și Teatrul Toma Caragiu Ploiești sunt invitații acestei ediții.

Spectatorii sunt așteptați să se bucure, alături de invitați – directori de teatre, critici de teatru, presa de specialitate, de numeroase spectacole de teatru, atât în concurs, cât și invitate.

Foto: Anastasia Atanasoska

Anul acesta, vor urca pe scena teatrului băcăuan:
Florin Piersic Jr., Marius Bodochi, în spectacolul „Tzuki și Tati” de la Teatrul Dramaturgilor Români (5 mai, ora 19.00)
Teatrul Toma Caragiu Ploiești, cu spectacolul „Ciao, Bella” (7 mai, ora 19.00)
Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, în spectacolul „Moș Nichifor”, Teatrul Act (8 mai, ora 19.00)
Pavel Bartoș, în spectacolul „One Man aproape Show” (9 mai, ora 19.00)
În încheierea festivalului, Teatrul Municipal „Bacovia” va prezenta spectacolul „Uzina Artiștilor”, cea mai recentă premieră a stagiunii.

Totodată, va fi prezentat spectacolul „Limite” al Centrului Replika, cadrelor didactice băcăuane.

Intrarea la spectacolele din concurs, nu mai puțin de 11, este liberă, în baza unei rezervări prealabile făcute pe site-ul teatrului, la secțiunea Bilete Online.

Pe lângă reprezentații, programul include trei spectacole lectură ale textelor finaliste ale Concursului de Dramaturgie Monodramă (în zilele de 6 și 7 mai, cu intrare liberă) și două conferințe: „Metode și mecanisme de construcție a rolului” și „Rolul teatrelor în dezvoltarea culturală a comunităților locale”, tot gratuite.

Foto: Alex Iureș

Toate evenimentele din acest an vor avea loc în sălile teatrului.
Programul este publicat pe site-ul teatrului și pe toate rețelele de socializare.

Juriul acestei ediții de concurs este format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizorul Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.

Câștigătorul va primi Trofeul Bacău Fest Monodrame 2023 și premiul în valoare de 3.000 de euro. Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă este alcătuit din Monica Andronescu, critic de teatru, redactor şef al revistei Artitudini, Claudiu Groza, critic de teatru şi Andrei Huțuleac, actor și regizor. Premiul pentru Concursul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.

Lasă un comentariu