Skip to content Skip to footer

Melting Dice își lansează ultimul single @Control Club

Pe 6 decembrie, Melting Dice revin în concert la club Control și lansează un nou cântec – „Cuprins”. Piesa este un experiment stilistic ce se va continua în lunile următoare cu remake-uri electronice ale unor piese mai vechi ale trupei.

Piesa este scrisă de Bogdan Cotîrțăproducția muzicală și video e semnata de Cristian Paroș, mixul și masterul de Dan Georgescu.

Un strigăt de ajutor pentru toată vina pe care ajungem să o simțim fără rost, fără să fie utilă cuiva sau să repare ceva. Cuprins‘ este utima pagina a unei cărți terminate și de care nu te poți încă desprinde”

Bogdan Cotîrță, solistul Melting Dice

Pe 6 decembrie, Melting Dice urcă din nou pe scena de la Control. Concertul va începe la ora 21:00, iar biletele se achiziționeaza la intrarea în club, în seara evenimentului.

Despre Melting Dice

Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.

În 2017 trupa a lansat albumul de debut „Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare. Materialul conține zece piese, compoziții proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 – 2016. Înregistrările s-au făcut in studioul propriu, iar partea de mix, master si producție s-a realizat la Firstline Studio în Italia, producător fiind Alex Marton, cel care semnează si producția discurilor Robin and the Backstabbers.

Firul roșu care leagă cele zece piese de pe album este dat de lupta interna dintre pasiune si rațiune. Versurile vorbesc despre experiențele trăite până la acest moment de către cei patru membri, dar și despre cele mai simple lucruri pe care le văd în jur si îi inspiră, indiferent că este vorba despre un tată și o fiică ce mănâncă împreună o înghețată sau despre un bunic ce meșterește la prima lui mașină în fața blocului.

Cel de-al doilea material de studio, EP-ul „Mat deschis” a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și este un material muzical de tranziție între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formației.

Melting Dice înseamnă:

Bogdan Cotîrță (voce, chitară)

Cristi Paros (clape)

Freddy Paros (bas)

Sorin Ghiniță (tobe)

Mai multe informații despre Melting Dice pe paginilor lor de Facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Lasă un comentariu