Skip to content Skip to footer

Metronom are premiera pe 4 noiembrie

Metronom, debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al secțiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie, prezentat de Strada Film.

Trailerul filmului a fost lansat în cadrul festivității de deschidere a anului școlar de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr în prezența producătorului Cătălin Mitulescu și a actorilor: Andreea Bibiri (absolventă a liceului), Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Marius Boboc, Mihnea Moldoveanu, Tiberius Zavelea, Briana Macovei și Andrei Miercure, marcând astfel arcul de timp de 50 de ani de la perioada prezentată în film.

„E o bucurie să fim prezenți la începerea școlii, în libertate, fără război, fără online și că putem să ne facem planuri, spre exemplu, să ne vedem din 4 noiembrie în cinematografe!”

Șerban Lazarovici

 

„Am jucat un personaj care purta matricola Liceului Lazăr și mă bucur tare că elevii de aici sunt primii care văd trailerul filmului nostru.”

Mara Bugarin

 

„Metronom e o adevărată experiență care trebuie neapărat trăită la cinema.”

Mara Vicol

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea METRONOM de la Europa Liberă. Cand el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață.

Spectatorii îi vor putea recunoaște în distribuția filmului și pe îndrăgiții actori: Vlad Ivanov, Mihai Călin, Alex Conovaru sau Alina Berzunţeanu.

Premiera națională a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde aproape 4 000 de spectatori au aclamat pelicula. Metronom a fost până acum apreciat deopotrivă de public și presa de specialitate: „un film sublim de frumos” exclamau cei de la The Upcoming, în timp ce Variety titrează „un omagiu adus acestei generații de români”. Hollywood Elsewhere consideră filmul „o dramă politică aproape perfectă”, iar Disappointment Media asigură că „nu e un film pe care să-l uiți prea curând”.

Distins recent cu Premiul ‘Nechama Rivlin’ pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Film Festival, Metronom este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD România și Friesland Câmpina.

Filmul va avea premiera în cinematografele din țară pe 4 noiembrie și este distribuit de Strada Film Internațional. Pănă acum spectatorii de la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL Sfântu Gheorghe, TIFF Cluj, Sibiu și Oradea, Ceau Cinema Timișoara, Filmul de Piatra, Alba Iulia Music and Film Festival, Serile Filmului Românesc de la Iași, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Brașov Jazz & Blues Festival au văzut Metronom în cadrul unor proiecții speciale și s-au întâlnit cu echipa filmului.

Lasă un comentariu