Skip to content Skip to footer

MONUMENTS (UK) și KALANDRA (NO) deschid cea de-a doua ediție „ARTmania Evenings”

MONUMENTS (UK) este cea de-a doua trupă invitată alături de KALANDRA (NO) să deschidă concertul din cadrul celei de-a doua ediții „ARTmania Evenings”. Evenimentul este organizat sub egida ARTmania Festival și va avea loc pe 4 martie 2023 la Arenele Romane (bilete s-au pus în vânzare pe iabilet.ro).

Trupele invitate vor suplimenta și energiza atmosfera evenimentului cu ritmuri progressive metalcore/djent și pop alternativ, rock, dar și cu influențe folk nordic.

Leprous (NO) revin la București ca parte a turneului de promovare a celui de-al șaptelea album al trupei, „Aphelion”, mixat de Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) și masterizat de Robin Schmidt (The 1975, Placebo).

După cum îi spune și numele, „Aphelion” (punctul cel mai îndepărtat de Soare) reprezintă metaforic un loc retras, departe de forfota societății. Un loc sigur în care artistul se refugiază pentru a se îngriji de mintea și sufletul lui, pentru a face pace cu anxietatea care l-a acaparat.

„Aphelion” este un album song-by-song, așa cum declară membrii trupei, înregistrat în momente diferite și studiouri diferite.

Într-o lume în care genul progressive oferă publicului o varietate de opțiuni, este nevoie de mult curaj și de multă personalitate pentru a aborda subiecte personale și de a deveni vulnerabil în fața publicului.

MONUMENTS (UK)

Formată în 2007, trupa de progressive metal din Marea Britanie a trecut printr-o serie de schimbări în ultimul deceniu de activitate, perfecționându-și stilul și ducând calitatea muzicii lor la cele mai înalt standard.

Pe cel de-al patrulea album de studio al trupei, „In Stasis”, grupul reunește cele mai bune elemente ale acestui nou capitol din povestea lor. Implicarea noului vocal, Andy Cizek, arată noi valențe ale grupului în ceea ce privește scrierea pieselor.

KALANDRA (NO)

Fondată în urmă cu peste un deceniu, Kalandra este o trupă cu influențe de folk nordic, care compune melodii eterice despre peisaje muzicale crude și ciudate.

În ultimii 10 ani, trupa și-a rafinat soundul propriu, devenind o prezență constantă a scenei norvegiene, aceștia deschizând concerte pentru trupe ca Seigmen, Wardruna și Eivør.
Ulterior, Kalandra a semnat cu casa de producție ByNorse Music și a lansat primul album „The Line” (2020), un album cu amestec puternic de pop alternativ și rock.

Fanii serialelor vor recunoaște cu siguranță amprenta muzicală unică a celor de la Kalandra, trupa compunând două piese pentru cunoscutul serial nordic „Beforeigners”, difuzat de HBO. De asemenea, pasionații de jocuri își vor aduce aminte de soundtrackul seriei „Kingdom Two Crowns”.

Seria de concerte reunite sub marca „ARTmania Evenings” aduce în fața publicului trupe care s-au remarcat în ultimii 10 ani, în zona subgenurilor rock și metal (progressive, avant-garde metal, djent etc.).

Lasă un comentariu