Skip to content Skip to footer

„Noaptea Muzeelor” are loc anul acesta sâmbătă, 13 mai

Amatorii de „escapade culturale nocturne” se vor bucura să afle că, și în acest an, „Noaptea Muzeelor” are loc în București (și numai), cu sute de muzee și spații culturale deschise publicului.

Printre premierele anunțate de către organizatori pentru cea de-a XIX-a ediție se numără

  • prima ediție comună România – Republica Moldova
  • sosirea pentru o lună la București a muzeului fenomen War Childhood Museum (vernisat pe 12 mai la București)
  • anunțarea unui nou proiect conex – „Noaptea Muzeelor la Sate” (cu lansare programată pentru luna septembrie 2023)

În România, „Noaptea muzeelor” este organizată, ca în fiecare an, de către Rețeaua Naționale a Muzeelor din România (RNMR) și este unul dintre cele mai populare și iubite branduri ale vieții culturale de public. Sute de muzee si entități culturale își aprind luminile si deschid porțile pentru public în aceeași noapte în toate colțurile României.

În 2022, cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor a fost prezentă în 260 de muzee și spații culturale prietene, din peste 90 de localități (orașe, comune, sate), care au acoperit geografic 39 de județe. În București, Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut de 64 de obiective culturale, fiind pentru prima oară în istoria organizării evenimentului când mai mult de 80% dintre punctele de interes din circuitul orașului erau pline de oameni care așteptau să intre pentru a se bucura de programul oferit. Aproape un milion de persoane au vizitat spațiile culturale la nivelul întregii țări.

Mai multe informații despre eveniment vor fi actualizate pe pagina web dedicată, pe pagina de Facebook a evenimentului sau cea a Retelei Nationale a Muzeelor.

Lasă un comentariu