Skip to content Skip to footer

„Nopțile Barbare” se joacă la sfârșit de săptămână la Teatrul Coquette

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 18 februarie de la ora 11.00 la spectacolul „Hainele cele noi ale Împăratului” și de la ora 19.00 la „Nopțile Barbare”.

Duminică 19 februarie de la ora 18.00 sunteți așteptați la „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără moarte”.

„Hainele cele noi ale Împăratului”

Celebrul basm a lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette.

Împăratul, căci despre el este vorba își dorește mereu să fie cel mai iubit, dar din păcate nu prea stie cum sa obțină această dragoste unanimă din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat cu adevărat de către popor?

O poveste cu haz, răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă cu drag.

Distribuția: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

„Nopțile Barbare”

Acest spectacol delicat și totodată dur, care conține și mult umor reprezintă o adaptare liberă după „1001 de nopți”.

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman. Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă.

Distribuția: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, regia este semnată de Ingrid Bonța, scenografia de Daniel Divrician, coregrafia Andreea Novac

Spectacol interzis minorilor sub 16 ani!

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, după Petre Ispirescu

Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Distribuția: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.

Rezervări la: 0754990017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro.

Lasă un comentariu