Skip to content Skip to footer

„Oameni de treabă” se lansează în cinema pe 25 noiembrie și pleacă în caravană prin țară

Comedia neagră regizată de Paul Negoescu, „Oameni de treabă”, are premiera în cinematografele din România vineri, 25 noiembrie, fiind distribuită de Bold Film Studio.

De asemenea, din 23 noiembrie, echipa filmului merge în mai multe orașe din România pentru a-și întâlni spectatorii: București, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Iași, Focșani și Piatra Neamț.

Cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, Oameni de treabă spune povestea unui polițist de la țară care visează la o livadă și o viață liniștită, într-un loc în care doar cei cu influență fac legea, iar o serie de evenimente neprevăzute îl conduc spre o situație fără scăpare.

Scris de Radu Romaniuc și Oana Tudor, Oameni de treabă a fost filmat anul trecut în județul Botoșani și îl are drept protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, polițistul aflat la jumătatea vieții și complet alienat, având în față niște decizii importante.

Pentru interpretarea sa, Iulian are deja în palmares două premii – la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus (Germania) și Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia), unde filmul a fost răsplătit și cu Premiul special al Juriului.

Distins recent cu Marele Premiu „Golden Atlas” la festivalul Internațional de Film de la Arras (Franța) și Premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus (Germania) acordat actorului Iulian Postelnicu, Oameni de treabă a avut premiera internațională la Festivalul de Film de la Sarajevo, a fost selectat în peste 17 festivaluri, iar din 25 noiembrie se va vedea în 44 de cinematografe din 23 de orașe.

Proiecții speciale, în prezența echipei filmului, și urmate de discuții cu publicul, vor avea loc în: București (Cinema Elvire Popesco, 26 noiembrie), Brașov (Cinema City AFI Brașov, 23 noiembrie), Botoșani (Happy Cinema, 28 noiembrie), Bacău (Cinema City, 1 decembrie), Cluj (Cinema City Iulius Mall, 24 noiembrie), Focșani (Happy Cinema, 1 decembrie), Iași (Cinema City, 29 noiembrie), Piatra Neamț (Cinema Mon Amour, 30 noiembrie).

Chiar dacă povestea e tristă, e spusă cu umor. E parte din România prezentului, nu neapărat din rural. Cred că se întâmplă același lucru, la altă scară, și în urban. E parte din mentalitatea poporului român și nu doar din prezent, ci de secole.

Paul Negoescu, regizor

„Ilie face pe prostul și preferă să fie privit astfel. Și celorlalți le convine chestia asta și tocmai din acest motiv nu l-a confruntat nimeni până acum. Tuturor le-a convenit poziționarea asta a lui, iar el evident că vede, dar îi este mult mai confortabil să ignore atâta vreme cât nu se întâmplă ceva dramatic, cât nu e afectat, cât chestia asta îi servește.”, spune Iulian Postelnicu despre personajul său.

Distribuit de Bold Film Studio, filmul va putea fi urmărit în cinematografele din: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Dorohoi, Iași, Focșani, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Timișoara, Vaslui.

Alături de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc îi veți regăsi în distribuție pe actorii actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilaș, Cezar Amitroaei, Lenuș Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Crețescu, Petruț Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunză, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Cătălin Mîndru și Delia Lupașcu.

Oameni de treabă este Produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în co-producție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România).

Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Eugen Kelemen este editorul filmului, iar coloana sonoră a fost realizată de Marius Leftărache. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.

Lasă un comentariu