Skip to content Skip to footer

Open call pentru „Design GO!”, evenimentul satelit al Romanian Design Week 2023

Până la 22 februarie, organizațiile locale pot înscrie în itinerariul „Design GO!” propuneri de evenimente prin care să (re)aducă efervescența creativă pe străzile Bucureștiului între 12-28 mai.

RDW este cel mai amplu festival multidisciplinar local și redesenează anual harta orașului alături de zeci de business-uri și creativi independenți în programul Design GO!. Împreună, galerii, studio-uri, cafenele, institute culturale, showroom-uri, magazine și multe altele creionează noi trasee și obiective în oraș, propun teme de gândire și creează experiențe pentru public.

În 2023, harta festivalului delimitează patru zone de interes pentru publicul pasionat de design și arhitectură: cartierele Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei și Cartierul Creativ (platforma ce definește deja de 5 ani zona Grădinilor Cișmigiu – Bd. Elisabeta – Calea Victoriei – Buzești).

Evenimentele propuse în cadrul apelului deschis până în 22 februarie pot fi expoziții, vizite, sesiuni de discuții, tururi ghidate, acțiuni care abordează teme de design și inovație, arhitectură, sustenabilitate sau răspund într-un mod original temei CONNECTIONS – tema oficială RDW 2023.

CONNECTIONS pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care rețelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică crește, canalele de comunicare se schimbă în permanență, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alții, dar mai ales temele legate de comunități și spații de dialog devin din ce în ce mai complexe și importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda și/sau soluționa.

Romanian Design Week, un proiect The Institute și UniCredit Bank, a devenit pe parcursul ultimilor 10 ani cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Ediția 2023 propune publicului o expoziție centrală ce prezintă proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar și design de produs, programul de evenimente satelit (Design GO!), dar și Noaptea Birourilor de Arhitectură, o seară în care studiourile își deschid porțile pentru breaslă și publicul larg (pentru care RDW va deschide înscrierile în luna martie).

Pentru a face parte din programul Design GO!, aplicanții pot înscrie una sau mai multe inițiative până la data de 22 februarie prin completarea formularului online. Condițiile de participare pot fi consultate aici.

Lasă un comentariu