Skip to content Skip to footer

Orbis, serial audio cu jurnaliști care luptă împotriva unui sistem corupt

Toamna se numără… serialele audio, bineînțeles. În perioada 15.09.2023 – 30.10.2023, Asociația Șangri-La Artistic Ground în co-producție cu Societatea Română de Radiodifuziune – Teatrul Național Radiofonic lansează Orbis, serial audio care spune povestea unui grup de jurnaliști ce luptă împotriva unui sistem corupt, înțesat de mistere și întorsături neașteptate de situație.

Orbis explorează impactul pe care lupta pentru putere îl are asupra mediului înconjurător și psihicului uman prin construirea unei povești complexe, cu acțiunea plasată într-un viitor distopic al României. Narațiunea este construită în jurul a cinci personaje principale, jurnaliști de investigație în redacția Agora, care se află într-o luptă declarată cu un sistem al cărui grad de corupție pune în pericol siguranța întregii populații, grav afectate de o neurotoxină care a paralizat și a omorât peste 5 de milioane de oameni de pretutindeni. Însă înverșunarea acestui grup de justițiari de a demasca neregulile sociale nu rămâne fără repercusiuni. În momentul în care una dintre membrele grupului este găsită moartă în condiții suspecte, se declanșează o serie de evenimente misterioase, conectate între ele printr-o simbolistică neașteptată, care zguduie societatea din temelii.

Orbis este cel mai curajos proiect pe care l-am început până acum. Am strâns o echipă de scenariști, actori, compozitori, artiști vizuali și oameni de comunicare, care, în colaborare cu jurnaliști și activiști de mediu, au creat un thriller psihologic distopic. E o experiență audio imersivă unică pe piața românească, cu o acțiune complexă desfășurată pe parcursul a 12 episoade, într-un București afectat de un colaps economic și climatic, în care nu mai există ecrane. Ce se întâmplă când o echipă de jurnaliști deține informații care ar putea zgudui echilibrul unei lumi întregi, și cum poate fiecare să își trăiască viața cotidiană cu micile bucurii, îndrăgostiri, cântece, pisici și găini ilegale, în timp ce morți suspecte le bântuie fiecare pas? Acum poți să îți urmărești serialul preferat pe stradă, în autobuz, la coadă la dentist, în pat cu ochii închiși. Pune-ți căștile și lasă-te purtat prin universul Orbis” – Alina Pietrăreanu, co-scenaristă și regizoare a serialului Orbis.

Din distribuție fac parte 39 de actori, iar vocile lor au fost alese în urma unui casting la care s-au înscris aproape 200 de oameni și care a avut loc în două etape, una online și o alta desfășurată la CINETic UNATC. De asemenea, pe 20, 21 și 24 iulie, în studiourile partenerilor de la Teatrul Național Radiofonic, a avut loc un workshop de tehnică vocală susținut de regizorul Atila Vizauer, care i-a ajutat pe actori să își perfecționeze abilitățile vocale.

Orbis este produs cultural ușor de accesat, care va fi disponibil în întregime online. Pentru moment, vă invităm să urmăriți noutățile legate de Orbis pe paginile dedicate de Instagram și Facebook.

Lasă un comentariu