Skip to content Skip to footer

„Pasagerii nopții” (regia Mikhaël Hers) – din 16 septembrie în cinematografe

Săptămâna viitoare se lansează în cinematografe cel mai recent film al regizorului Mikhaël Hers, „Les passagers de la nuit” (Pasagerii nopții). Premiera va avea loc marți, 13 septembrie, de la ora 20.30 la Cinema Elvire Popesco.

Lansat în competiția oficială de la Berlinale de anul acesta, Les passagers de la nuit o are în rolul principal pe Charlotte Gainsbourg, secondată de Noée Abita, tânăra revelație a cinemaului francez actual, multi-premiata Emmanuelle Béart, Quito Rayon Richter și Megan Northam.

În atmosfera Parisului anilor ’80 și a emisiunilor radio de noapte, filmul spune povestea lui Elisabeth, o femeie proaspăt divorțată cu doi copii adolescenți. Un show radio nocturn o ajută pe Elisabeth să se reinventeze, iar când protagonista și copii ei Mathias și Judith o primesc în casă pe Talulah, casa lor se însuflețește. Pasagerii nopții este un film luminos despre miracolele care se țes în puterea nopții.

După Amanda, un nou film regizat de Mikhaël Hers distribuit de Bad Unicorn.

Ascultă coloana sonoră a filmului aici și află când poți vedea Pasagerii nopții în cinematografe (program actualizat în timp real).

Titlu original: Les passagers de la nuit
Titlu internațional: The Passengers of the Night
Titlu România: Pasagerii nopții
2022, Franța
Gen: Dramă
Regia: Mikhaël Hers
Distribuția: Charlotte Gainsbourg, Emmanuelle Béart, Ophélia Kolb
Limba: Franceză
Durata: 111 minute
Lansare în România: 16 septembrie

Sinopsis: Paris, 1981. Vântul schimbării bate puternic în noaptea alegerilor, iar francezii ies entuziasmați pe străzi. Élisabeth (Charlotte Gainsbourg) nu reușește însă să împartă optimismul celorlalți. Proaspăt divorțată, cu 2 copii adolescenți și prea puține perspective, va trebui totuși să găsească o cale prin care să poată să meargă mai departe. Ce-ar fi dacă ar scrie o scrisoare gazdei emisiunii sale favorite de radio? Sau dacă ar invita o fată fără adăpost la ea în casă? Ce s-ar întâmpla dacă ar face genul de gesturi care pot schimba vieți?

Premii: Nominalizat la Ursul de Aur, Berlinale 2022

Lasă un comentariu