Skip to content Skip to footer

Picnic, jazz și mindfulness, la Weekend Sessions

Weekend Sessions

Vacanța continuă la Muzeul Municipiului București cu Weekend Sessions. Bucureștenii sunt așteptați pe 16 și 17 septembrie, pe Calea Victoriei, la Casa Filipescu-Cesianu, începând cu ora 16:00. Urmează 3 weekend-uri cu picnic, poezie, jazz, muzică instrumentală, sesiuni de relaxare, proiecții de film, ateliere pentru copii sau tururi ghidate cu invitați speciali.

Weekend Sessions, cel mai cuminte festival, revine cu sezonul de toamnă și invită bucureștenii să descopere cele mai frumoase grădini și muzee ale orașului: Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul Nicolae Minovici. Seria evenimentelor începe pe 16 septembrie, de la ora 16.00. Vizitatorii sunt așteptați cu prietenii la concerte, expoziții, ateliere, dar și o selecție de băuturi perfecte pentru apusurile acestei luni. 

În weekendul de deschidere, sesiunile muzicale variază între mai multe genuri și includ în fiecare zi DJ Set pe viniluri, prezentat de JAH Guidance HIFI crew, între orele 16:00 și 17:30, un recital de surf rock instrumental de la The Undercurrents, dar și melodic astro punk cu Kepler not Kopernikus.  

Weekend Sessions

Vizitatorii pot explora expozițiile Muzeului Vârstelor, primul muzeu din România cu profil de antropologie urbană, sau se pot înscrie pentru un tur ghidat de Andreea Mâniceanu, istoric în cadrul echipei Muzeului Municipiului București. Curtea muzeului va găzdui și expoziția de colaje „Origini”, creată de Cristiana Bucureci, dar și o avanpremieră a proiectului „Mândrie și Beton”. 

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană va veni cu o selecție de albume și cataloage de expoziție și îi invită pe cei mici la ateliere creative. De la ora 18.00 va avea loc o sesiune de yoga în familie, cu Adelina Dinu, care se adresează copiilor între 5-și 8 ani, însoțiți de un adult. Nivelul de practică este accesibil oricui, indiferent dacă a mai făcut yoga sau nu. Mai multe detalii despre program pot fi găsite aici.

Weekend Sessions

Ajuns în al treilea an, Weekend Sessions aduce în 2023 un nou format pentru viața culturală națională, în care pune accentul pe socializare culturală și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București. Fiecare zi de eveniment vine cu un program diferit și o nouă șansă de a petrece timp cu prietenii în muzeele din București și fermecătoarele lor spații și colecții.   

Primele muzee care au dat curs invitației Weekend Sessions sunt Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român, precum și Muzeul Municipiului București: Grădina & Vila Muzeului Nicolae Minovici. 

Timp de 10 weekenduri, din mai până în octombrie, Weekend Sessions a invitat bucureștenii să petreacă timp împreună la muzeu. Vizitatorii se bucură de sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop indie de la artiști independenți, proiecții de film, momente de poezie contemporană, tururi ghidate şi alți invitați speciali, precum şi de sesiuni de mindfulness și yoga, discuții & dezbateri, ateliere creative pentru copii.  

DESPRE GAZDĂ: CASA FILIPESCU-CESIANU, MUZEUL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București găzduiește primul muzeu cu profil de antropologie urbană din România:  Muzeul Vârstelor. Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute este o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz. Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem deși adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi. Și în această moștenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte. Muzeul Vârstelor este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație. Muzeul Vârstelor a fost deschis la Casa Filipescu-Cesianu pe data de 19 decembrie 2016.

 DESPRE WEEKEND SESSIONS, UN PROGRAM ASOCIAȚIA ANTREPRIZA CULTURALĂ  

Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde a transformat un spațiu de picnic în prilej de experiențe memorabile și întâlniri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop indie de la artiști independenți, degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie, discuții cu terapeuți, sesiuni de mindfulness și yoga, ateliere creative pentru copii. În primii doi ani a reunit aproape 300 de artiști și invitați speciali, peste 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii. www.weekendsessions.ro 

 

 

Lasă un comentariu