Skip to content Skip to footer

Planeta maimuțelor: Noul Regat, din mai pe marile ecrane

Planeta Maimuțelor: Noul Regat – mult așteptatul film de acțiune și aventură, produs de 20th Century Studios, intră în cinematografele românești din 10 mai, cu avanpremiere din 8 mai.

Regizorul Wes Ball, cunoscut pentru trilogia „Maze Runner”, revine cu o nouă franciză epică ce explorează lupta dintre specii și dilemele morale contemporane, într-o poveste plină de suspans despre curaj, loialitate și supraviețuire. Unul dintre obiectivele producătorului a fost să creeze o lume cu adevărat „locuită”, similară ca atmosferă celei de pe Pandora din Avatar, iar tehnologia CGI și efectele vizuale au jucat un rol esențial în realizarea acestui scop.

Acțiunea se petrece într-un viitor distopic, după domnia lui Caesar, eroul filmelor predecente, în care maimuțele constituie specia dominantă, care trăiește în pace și armonie, în timp ce oamenii sunt nevoiți să trăiască ascunși, în umbra acestei noi societăți. Odată cu ridicarea unui conducător tiranic și însetat de putere, una dintre tinerele maimuțe începe o călătorie plină de provocări, alături de un partener uman, care le va pune la îndoială toate cunoștințele despre trecut și le va determina să facă alegeri care au potențialul de a schimba destinul ambelor specii.

Filmul este scris de Josh Friedman (cunoscut pentru „War of the Worlds”), bazat pe personajele create de Rick Jaffa și Amanda Silver („Avatar: The Way of Water”), iar producătorii peliculei sunt Wes Ball, Joe Hartwick Jr. („The Maze Runner”), Rick Jaffa, Amanda Silver, Jason Reed („Mulan”), cu Peter Chernin (trilogia „Planet of the Apes”) și Jenno Topping („Ford v. Ferrari”) drept producători executivi.

Din distribuție fac parte nume precum: Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon, William H. Macy.

Chiar dacă urmează linia narativă a trilogiei („Rise”, „Dawn” și „War”) și păstrează elementele care au făcut ca primele trei filme ale seriei să fie atât de iubite de public, Planeta maimuțelor: Noul Regat are propriul ei stil și funcționează și ca o peliculă de sine stătătoare, adresându-se nu doar fanilor francizei, ci tuturor iubitorilor de povești distopice, pline de aventură.

Canalele social media ale filmului:

X | Facebook | Instagram

Pagina filmului

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu