Skip to content Skip to footer

„poetry on beats” @ Spotify (playlist de noiembrie)

Înfrigurare, nostalgie și nevoie de sensibilitate, care apar la un gest, un răspuns sau un amurg mai intens decât în zilele anterioare. Am concentrat starea de dreamyness specifică lui noiembrie în playlist-ul „poetry on beats”, aflat la intersecția dintre muzică și spoken word poetry.

Spoken word poetry este o formă de poezie vorbită ce se axează pe livrarea expresivă a versurilor, cu inflexiuni ale vocii, ritm și intonație, precum și o modalitate populară de a transmite mesaje politice, sociale sau personale într-un format direct și captivant. Extensie modernă a tradiției de povestire orală, spoken word-ul s-a infiltrat în artă prin lecturi performative, performance, experiment muzical (o bună parte a hip-hop-ului a început ca poezie vorbită), teatru, concert.

Playlistul „poetry on beats” este gândit ca o experiență sonoră deopotrivă de uns și incitat sufletul, din punct de vedere muzical și liric.

Între instrumentale soft de tranziție, melodii spoken word cu forță în beat și lecturi ale unor versuri emoționante, se află câteva nume (noi, poate?) pe care le vei descoperi, anume:

Kae Tempest este un performerx britanic de spoken word, poetx, artistx muzical, scriitorx de proză și teatru, debutând cu volum-albumul „Let Them Eat Chaos” (2016).

Allen Ginsberg (1926 – 1997) a fost un poet și scriitor American, unul din membrii inițiatori ai Generației Beat în literatura confesivă americană.

Wax Tailor este numele de scenă al lui Jean-Christophe Le Saoût, un DJ, producător și compozitor de muzică și manager de talente francez.

Recomandarea mea este ca „poetry on beats” să fie ascultat în ordine, nu pe shuffle, la căști, în timpul servirii unei băuturi calde și ghemuirii în spatele unui geam ușor aburit. Însă el funcționează și împărtășit cu o persoană dragă, lăsat să seteze atmosfera și să se alăture discuției cu câte un vers sau un acord instrumental.

Happ vine în fiecare lună cu un nou playlist de pus pe repeat, de lărgit orizonturi muzicale și de simțit bine. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit. Încercăm constant să venim cu un vibe care să te surprindă și care să-ți facă luna mai bună.

Lasă un comentariu