Skip to content Skip to footer

Premieră American Buffalo @Teatrul de Comedie

teatrul de comedie

Vineri, 29 septembrie, de la orele 19.00, sunteți așteptați la premiera spectacolului American Buffalo de David Mamet, producție a Teatrului de Artă București, în regia lui Bogdan Budeș. Spectacolul se va juca pe scena Teatrului de Comedie, Sala „Radu Beligan”.

 

„Una dintre cele mai bune piese americane din ultimul deceniu.” (criticul Frank Rich)

American Buffalo este o piesă scrisă în 1975 de dramaturgul, scenaristul, scriitorul și regizorul american David Mamet, câștigător al Premiului Pulitzer și nominalizat la Premiile Tony. Piesa îl prezintă pe Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, care vrea să fure colecția de monede a unui client, crezînd că l-a înșelat la cumpărarea unei monede cu cap de bizon. Complicele său e Bobby, băiatul de prăvălie bun la toate, dar la care renunță cînd Teach, un prieten manipulator, îl convinge că Bobby este incompetent. Neîncrezător totuși, Don îl invită să ia parte la lovitură și pe Fletcher, un personaj pe care atît el cît și Teach îl respectă ca pe o autoritate incontestabilă. Bobby devine țapul ispășitor într-o poveste construită pe suspiciune, furie, necinste, violență și, mai ales, trădare.

Din distribuție fac parte Angel Popescu, George Constantinescu și Ștefan Iancu, iar regia și traducerea piesei sunt semnate de Bogdan Budeș. De asemenea, scenografia semnată de Tudor Albu și costumele realizate de Monica Florescu, conturează perfect spectacolul.

Acest spectacol este recomandat pentru publicul cu vârsta de peste 16 ani, datorită limbajului explicit.

Textul, totuși, este elementul central. Lucrând cu cel mai mic vocabular imaginabil – cuvinte precum nimic, grozav și nu, precum și cele “din patru litere” – domnul Mamet creează o lume subterană cu propriile ei benzi desenate nealfabetizate: lupte pe viață și pe moarte, patos și chiar afecțiune. În American Buffalo, el a creat o înșelătoare tragedie la scară mică, care are puterea de a face să explodeze cel mai mare dintre miturile americane.”Frank Rich, New York Times

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună.

 

Premiera American Buffalo, 29 septembrie, ora 19:00, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan.

BILETELE se găsesc pe mySTAGE, IaBilet și EventBook.

Lasă un comentariu