Skip to content Skip to footer

Premieră în România: Teatrul Mic pune în scenă „Locotenentul din Inishmore”

Teatrul Mic prezintă, în premieră pe țară, pe 22 si 23 octombrie, ora 19.00, la Sala Atelier– Str. Constantin Mille 16, spectacolul „Locotenentul din Inishmore” de Martin McDonagh, regia Vlad Massaci si scenografia Ioana Pashca.

Din distribuția noii producții fac parte actorii Vitalie Bantaș, Andrei Brădean, Ionuț Vișan, Cezar Grumăzescu, Alina Rotaru, Silvana Mihai, Ovidiu Niculescu, Tudor Istodor şi Bogdan Talașman.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.teatrulmic.ro, platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Atelier si Sala Studio).

„Locotenentul din Inishmore”, considerat unul dintre cele mai de succes texte scrise de dramaturgul irlandez Martin McDonagh, a avut premiera în 2001, la Royal Shakespeare Company, Stratford upon Avon, iar în 2003 a câştigat Premiul Olivier la categoria „Cea mai bună comedie nouă”.

Piesa, deosebit de relevantă prin mesaj, în contextul social actual, tratează din perspectivă comică violența, lipsa de rațiune şi discernământ şi efectele produse de acestea. De asemenea, piesa se doreşte un comentariu grotesc şi ascuțit la “problema irlandeză” în care teroarea şi crima au loc în fiecare zi.

În centrul acțiunii se află Padraic, un locotenent nebun din insula Inishmore, liderul unui grup scindat din Armata de Eliberare Națională a Irlandei, care porneşte o adevărată luptă de răzbunare pentru a afla cine este responsabil de moartea motanului Wee Thomas, singura ființă pentru care a simțit vreodată afecțiune.
Obsesia față de pisică şi comportamentul deviant reprezintă principalele surse de umor ale spectacolului.

Următoarele reprezentații sunt programate pe 10, 26 şi 27 noiembrie la Sala Atelier a Teatrului Mic.

PREMIERĂ – LOCOTENENTUL DIN INISHMORE
de Martin McDonagh
Traducerea: Bogdan Budeș

Regia: Vlad Massaci
Scenografia: Ioana Pashca
Video, regie montaj: Adrian Petrariu
Director de imagine: Doina Moraru
Mişcare scenică: Ştefan Lupu
Producător delegat: Alois Chiriță

Cu: Vitalie Bantaș, Andrei Brădean, Ionuț Vișan, Cezar Grumăzescu, Alina Rotaru, Silvana Mihai, Ovidiu Niculescu, Tudor Istodor, Bogdan Talașman

Lasă un comentariu