Skip to content Skip to footer

Primele spectacole ale anului la Teatrul Coquette

Teatrul Coquette își reîncepe activitatea duminică 15 ianuarie, cu spectacolul basm „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, după Petre Ispirescu programat la ora 17.00, seria evenimentelor continuă cu piesa „Îmblânzirea scorpiei” #MyKate (după W. Shakespeare) joi 19 ianuarie de la ora 19.00 și cu „Eu, Tu și Copacul/ Șah Mat” pe 20 ianuarie de la ora 19.30.

***

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte

Piesa de teatru „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit: Calul fermecat și înaripat.

Căutarea lui îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le înfrânge sau pe care le îndrăgește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec ca o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Din distribuție fac parte actorii: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu

Spectacolul a făcut parte dintr-un proiect amplu ce s-a desfășurat sub patronajul Guvernului României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și a fost dedicat românilor din diasporă, dar și din țară. Pe lângă reprezentațiile din București, acest spectacol a beneficiat anul trecut în luna noiembrie și de un turneu în Spania.

Îmblânzirea scorpiei #MyKate

Kate și Petrucchio – războiul sexelor – o comedie cu final multașteptat!

O îmblânzire a scorpiei pentru 2023, o mare poveste de dragoste care unește lumea lui Shakespeare cu lumea noastră de azi.

Dorința de a iubi și de a fi iubit există în fiecare dintre noi, iar felul în care spectacolul Îmblânzirea scorpiei #MyKate ne-o induce este unic. Dragostea a fost și este pentru cei puternici și curajoși, iar aici avem caractere puternice, insolite și extrem de empatice.

Minunata Kate, afurisita Kate, cu toate că e atrasă de Petrucchio, și-a închis porțile sufletului, nu mai crede că i se poate întâmpla acea iubire absolută, puternică și regeneratoare, după care tânjim cu toții. „N-ai făcut nici drumul jumătate ca că-mi pătrunzi în suflet”, îi spune ea. Dar Petrucchio intuiește rănile și frustrările care au făcut-o pe Katarina să-și pună platoșele durității și să-și cultive agresivitatea împotriva bărbaților. Etapele „îmblânzirii” vor genera momente extraordinare ce vor culmina cu marea cădere a măștilor Katarinei și cu izbucnirea iubirii în forma ei ideală, de izvor al vieții. O sărbătoare shakespeariană, pentru noi toți.

Spectacolul este produs de Asociația Teatrul Proxim.

Din distribuție fac parte actorii: Patricia Ionescu (Katarina) și Mihai Nițu (Petrucchio), scenariul, după William Shakespeare lui Radu Aldulescu, regia artistică și ilustrația muzicală Alina Hiristea, video edit și mapping Iulia Pană

Eu, Tu și Copacul/ Șah Mat

Eu, Tu și Copacul/ Șah mat, de Gabriel Costan este o poveste de dragoste care se naște întâmplător, pe o bancă în parc, prezentată prin trei momente cheie din viața unui cuplu: întâlnirea, încercarea și finalul. Întâlnirea este o confruntare destinsă și amuzantă, cu tatonări, tachinări și ironii. Ce se poate naște dintr-o asemenea întâlnire? Când crezi că ai prevăzut deja totul vei avea o nouă surpriză.

Vă invităm la o poveste cu o EA și un EL fermecători, prinși în mrejele propriilor întunecimi, în mrejele iubirii, dorinței, pasiunii și răzbunării.

Din distribuție fac parte actorii: Valeria Cristia și Gabriel Costan, regia îi aparține Ruxandrei Bălașu.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.

Lasă un comentariu