Skip to content Skip to footer

Princess Chelsea (artistă indie pop, synthpop, baroque pop din Noua Zeelandă) în concert la Control Club

Artista neozeelandeză Princess Chelsea revine la București, vineri 28 octombrie, la Control Club, alături de trupa sa live, în cadrul turneului de promovare pentru noul album, lansat chiar luna asta, „Everything Is Going To Be Alright”.

Chelsea Nikkel, cunoscută sub numele de scenă Princess Chelsea, a studiat pianul în format clasic, dar a cochetat și cu percuția, chitara și clarinetul. Face parte din colectivul de muzicieni pop asociat casei de discuri Lil’ Chief Records (The Brunettes, Ruby Suns, Lawrence Arabia) și este cunoscută pentru colaborările cu Jonathan Bree.

„Princess Chelsea enthrals in the hereafter on Forever Is A Charm” – Beats Per Minute

„If you have a stomach for the ravishingly strange, check out Chelsea Nikkel’s magical yet menacing morality tales” – The Guardian

„Angelic vocals and acerbic wit” – New Zealand Herald

Princess Chelsea a debutat în 2011 cu albumul Lil’ Golden Book, iar stilul său baroque pop cu influențe clasice i-a adus aprecierea criticilor. New Zealand Herald a lăudat-o pentru „vocea angelică și mintea ageră”, iar The Guardian a prezentat-o în secțiunea New Band of the Day după ce videoclipul The Cigarette Duet a atras peste 40 de milioane de vizualizări.

Ulterior, Princess Chelsea a mai lansat patru albume de studio, cel mai recent fiind Everything Is Going To Be Alright ce urmează să apară în 7 octombrie, la casa de discuri Lil’ Chief Records. Noul album își propune să surprindă energia concertelor live, fiind produs chiar de artistă. Aranjamentul muzical se îndepărtează de stilul bedroom pop, mergând către un sound axat pe chitară, un tribut adus influențelor sale, The Cars și The Breeders.

Lasă un comentariu