Skip to content Skip to footer

Programul Galei Tânărului Actor HOP 2023 la Alba Iulia

Întâlnirea cu HOP-ul 26, cel tehnologizat, va avea loc peste doar două săptămâni la Alba Iulia. 25 de actori pregătiți să urce pe scenă vor prezenta juriului și publicului timp de trei zile (30 august-1 septembrie) momentele pregătite, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Cum ajunge tehnologia să potențeze arta actorului? Afli dacă urmărești performance-urile Actorilor HOP 2023!

Pe lângă competiția dedicată tinerilor actori, publicul este invitat să urmărească și două spectacole invitate, marca Leta Popescu și Alexandru Dabija, regizorii care direcționează artistic ediția curentă a Galei HOP. 

Astfel, vineri, 1 septembrie, de la ora 20.00, după evoluția concurenților, publicul este așteptat în sala de spectacol a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia la întâlnirea cu energica echipă a Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca care va prezenta spectacolul (IN)CORECT. Textul și regia sunt semnate de Leta Popescu, scenografia Lucia Mărneanu, mișcarea scenică Farid Fairuz, atmosferă sonoră Oana Hodade, colaj video Doru Vatavului. O comedie nostalgică despre dinamica unei familii cu amintiri contradictorii, jucată de Sânziana Tarța, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emőke Pál, Paul Sebastian Popa, Tavi Voina și Doru Taloș.

Iar sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 18.00, înainte de decernarea premiilor HOP 2023, la Casa de Cultură a Studenților, Teatrul ACT din București prezintă spectacolul Moș Nichifor, după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Un spectacol despre întâlnirea dintre două generații, cu iz filozofic și plin de umor, cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu.

Biletele la cele două spectacole invitate în afara concursului, precum și la competiția Galei HOP vor fi puse în vânzare de mâine, 18 august, pe site-ul www.teatrulalba.ro și la sediul Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. Prețul biletelor: 28 lei (adulți), 15 lei (studenți și pensionari), 7 lei (elevi).

Nu uitați că puteți urmări live concursul galei pe site-ul UNITER, contul de Facebook al Galei HOP sau pe contul de YouTube al UNITER și puteți vota actorii preferați sâmbătă, 2 septembrie, între orele 00.00 și 17.00 pe www.galahop.uniter.ro.

Gala Tânărului Actor HOP 2023

 

PROGRAM

Miercuri, 30 august / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

18.00 – 21.30: Proba impusă, secțiunile Individual și Grup

(pe baza fabulei „Măgarul și catârul” de Esop)

 

Joi, 31 august / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

18.00 – 19.30: Proba la alegere, secțiunea Individual:

Oana Jipa

Radu Fărcane

Sara Pongrac

George Cocoș

Paul Bondane

Andrei Cristea

Cristina Casian

Maria Grosu

 

20.00 – 22.00: Proba la alegere, secțiunea Grup:

„ANGAJAȚI-MĂ!”, creație colectivă cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov, cu Ama Beschieru și Robert Ioan

„TIC TAC TOK”, creație colectivă, cu Andrei Marius Barbu și Francesca Fülöp

„CELĂLALT”, creație colectivă, cu Sașa Pânzaru și Denissa Rogoz

 

Vineri, 1 septembrie / Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

17.00 – 18.00: Proba la alegere, secțiunea Individual

Răzvan Omotă

Sașa Pânzaru

Gabriela Porumbacu

Răzvan Mîndruță

Alexandru Romescu

Lasă un comentariu