Skip to content Skip to footer

Programul întâlnirilor cu Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în fiecare an, la Romexpo, în pavilionul B2.

Cititorii sunt așteptați cu noutăți editoriale care au marcat întreaga lume, reduceri și promoții care susțin gustul pentru lectura de calitate.

În standul Editurii Litera, publicul va găsi, pe parcursul celor cinci zile de târg, cărți și colecții de excepție, reduceri de până la 50%, cadouri la achiziții de carte Litera și un program de evenimente complex, cu focus atât pe literatura română contemporană, cât și pe cele mai valoroase și premiate volume ale anului 2023, din literatura lumii.

Efortul editorial constant de a publica – în regim de sincronicitate – opere importante ale literaturii lumii e celebrat de Editura Litera anul acesta și prin lansarea romanului Malnata, de Beatrice Salvioni, în standul Italiei, țara invitată la Bookfest 2023, în prezența reprezentanților oficiali ai Ambasadei Italiei la București și ai Institutului de Cultură Italiană. Editura Litera e onorată să contribuie, prin traducerea acestui fabulos roman contemporan, la întâlnirea fastă de sensibilități culturale și literare, care alcătuiesc tema ediției acestui an: sufletul latin în declinări istorice și experimente narative impecabile, care dau măsura modernității creative a celor două țări.

Cartea anului 2023, categoria ficțiune, Viața ca un râu, de Shelly Read, editată în peste 31 de țări, surprinde printr-o voce lirică rafinată și printr-o poveste clasică, pusă în pagină după rigorile modernității. La categoria non-ficțiune, cartea anului este povestea lui David Goggins, Nu mă poți răni, bestseller New York Times, vândut în peste patru milioane de exemplare.

Cărțile-eveniment ale acestei ediții impresionează prin povești pline de curaj, caracter și intensitate: Către paradis, de Hanya Yanagihara; Epoca viciului, de Deepti Kapoor; 8 reguli ale iubirii, de Jay Shetty; Malnata, de Beatrice Salvioni, dar și alte noutăți ale colecției Folio – cărți în care ficțiunea premium este la ea acasă.

Colecția „Introspectiv“ propune pentru târg noutatea Mai aproape de iubire, de Vex King, autor vândut în peste 40 de țări, o carte despre cum să atragi persoanele potrivite și să ai relații sănătoase. Printre noutățile colecției amintim: Darul sensibilității, de Jenn Granneman și Andre Solo; Cum să ierți ceea ce nu poți uita, de Lysa TerKeurst; Cunoaște-te pe tine însuți, de Nicole LePera; Relații toxice. 10 pași esențiali ca să îți revii după gaslighting, narcisism și abuz emoțional, de Stephanie Moulton Sarkis.

Numeroase sunt și propunerile pentru rafturile de bibliotecă ale celor mai mici cititori.
Părinții și copiii de toate vârstele vor avea de unde alege cele mai frumoase cărți ale copilăriei, dar și de autocunoaștere, care îi pot susține și pe unii, și pe ceilalți în descoperirea pasiunilor pe care le au.

Colecția „Dream Books“ dă întâlnire cititorilor cu reginele literaturii pentru femei. Lucinda Riley, Julia Quinn, Ana Johns, Kristan Higgins, Nora Roberts sunt autoarele volumelor care invită la evadări imaginative, cu detalii și povești de iubire înduioșătoare.

Programul de evenimente Litera din cadrul târgului va fi completat de lansările colecției „Biblioteca de Proză Contemporană“, desfășurate la Cafeneaua Scriitorilor. Scriitorii contemporani care își vor lansa volumele în cadrul târgului sunt: Dorian Dron, cu romanul Neuroleptic; Roxana Ruscior, cu volumul Diavolul din Freisetzburg; Adrian Majuru, cu cel mai recent roman al său, Hoțul de la Curtea Miracolelor.

La Cafeneaua Scriitorilor din standul Editurii Litera, evenimentele vor oferi cititorilor prilejul să descopere curiozități și detalii despre noutățile editoriale, să asiste la discuții literare avizate și la interviuri live, să se bucure de recenzii de lectură dintre cele mai provocatoare.

Lasă un comentariu