Skip to content Skip to footer

Pustnik Network: discuție online despre adaptări cu scenaristul Tony Grisoni

Pustnik Network va găzdui o discuție online despre adaptări cinematografice susținută de Tony Grisoni, co-scenarist al filmului „Fear and Loathing in Las Vegas”, regizat de Terry Gilliam, pe 13 decembrie, începând cu ora 18:00 locală.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook aici și pe pagina Pustnik.

Tony Grisoni a lucrat în diferite arii ale producției de film înainte să se îndrepte către scenaristică. „Queen of Hearts” (1989), în regia lui Jon Amiel, a fost primul lungmetraj în care s-a implicat. A lucrat îndeaproape cu numeroși regizori printre care Michael Winterbottom, John Boorman, Sean Durkin și Marc Munden, și a co-scris alături de Terry Gilliam scenariile filmelor „Fear and Loathing in Las Vegas” (1998), „Tideland” (2005) și „The Man Who Killed Don Quixote” (2018).

În 2001 Tony a parcurs alături de regizorul Michael Winterbottom ruta realizată de traficanții de persoane de la granița dintre Pakistan și Afganistan, străbătând Iranul și Turcia în drum spre Europa. Rezultatul acestui demers, „In This World”, a câștigat Ursul de Aur la Berlinale în 2002. A scris și a regizat numeroase scurtmetraje, printre care „Kingsland #1: The Dreamer” (2008), nominalizat la premiile BAFTA, „Syncing” (2009), „The Pizza Miracle” (2010) și „The Sands of Venus” (2019). Tony a fost producătorul executiv și co-scenaristul mini-seriei „The Young Pope” (2016), în regia lui Paolo Sorrentino, avându-l ca protagonist pe Jude Law.

 

Cu acest eveniment, Pustnik Network ajunge la finalul primului ciclu anual al acestui format pilot. Construit ca o rețea de sprijin pe termen lung pentru scenariști emergenți, Pustnik a găzuit trei rezidențe pe parcursul anului 2022 în zone rurale din România. În cadrul acestora au fost selectate 16 proiecte: 8 scenarii de debut, 4 proiecte ale alumnilor aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare și 4 proiecte ale unor alumni aflați la al doilea lungmetraj de ficțiune.

 

Despre Pustnik

Pustnik este un program creat în 2014 care își propune să le ofere tinerilor scenariști un context prielnic dezvoltării filmelor de lungmetraj la care lucrează, într-un cadru natural și relaxat, departe de presiunile industriei. În același timp, Pustnik își dorește să creeze în jurul său o rețea de profesioniști din mediul cinematografic, cu scopul încurajării colaborărilor dintre aceștia. Începând din 2021 Pustnik a demarat o nouă etapă a programului său: o serie de trei rezidențe de dezvoltare de scenarii dedicate atât noilor participanți, cât și participanților edițiilor trecute care lucrează la primul sau al doilea lungmetraj.

Organizat de Asociația T.E.T.A.

 

Mai multe informații pe site-ul Pustnik sau pe pagina lor de Facebook.

Lasă un comentariu