Skip to content Skip to footer

„Quarantine Selfies” sau cât să arăți din tine pe internet

E deja lansată ideea că, în branșa creativă, vizibilitatea nu se mulțumește doar cu aptitudini. Andreea Dobre, regizor de film și fotograf, expune la Londohome o serie de autoportrete din primul blind-date între aparatul de fotografiat și prezența în online.

Dacă până în pandemie, autopromovarea funcționa pentru ea din „asta sunt și asta fac” duse din vorbă în vorbă și din primele apariții offline în următoarele, carantina a fost o reamintire a cât de mult ai de pierdut, ca persoană creativă, dacă nu te arăți pe Instagram & co. Dar cât arăți din tine și cât arăți din ceea ce faci?

Toți experții în marketing recomandă să-ți arăți fața și personalitatea așa că am improvizat un studio foto în mijlocul casei. A ieșit fotografie erotică.

Andreea Dobre, fotograf

Deși fața e departe de a fi elementul central în autoportrele Andreei, ele nu-i dosesc deloc personalitatea. Fotografiile noir „Quarantine Selfies” sunt un jurnal al intimităților personale, care caută balanța între senzualitatea tradițional feminină și prototipul unei femei dominante, căreia i se reproșează uneori atipicitatea.

Între explorarea rețetelor proprii sau consacrate a ce funcționează pe social media și rezumarea personalității în câteva cadre, Andreea Dobre se vinde mai degrabă printr-o disponibilitate emoțională alergică la supracosmetizarea perpetuată în online. Ea invită artiștii independenți care se confruntă cu acest how-to la o seară de împărțit păreri despre autopromovare, social media burn out sau horror stories de prin DM-uri, cu ocazia deschiderii expoziției, duminică, 5 februarie, începând cu ora 17.

 

„Quarantine Selfies” are loc între 5 februarie și 5 martie 2023, la Londohome.

Fotografiile sunt imprimate cu tehnologia giclée pe hârtie Breathing Colour arhivabilă și au dimensiunea 15×15 cm (13×13 cu margine albă 1cm). Fiecare este disponibilă în ediție limitată de 5 exemplare simple, ambalate în folie de protecție (60 lei) + 1 în ramă neagră de lemn (90 lei). 

Iar, dacă vrei să arunci un ochi peste munca ei în general, nu doar în pandemia, o găsești pe site-ul personal sau pe site-ul casei ei de producție independentă. 

 

Lasă un comentariu