Skip to content Skip to footer

Regizorii Mario Sixtus și Lisa Bierwirth vin la Zilele Filmului German din București

Zilele Filmului German îi aduce la Cinema Elvire Popesco pe regizorii și scenariștii Mario Sixtus (”Hyperland”, 3 martie, ora 20.00) și Lisa Bierwirth (”Le Prince”, 4 martie, ora 20.00).

Cei doi invitați speciali vor purta discuții cu cei prezenți la sfârșitul proiecțiilor.

Mario Sixtus își împarte timpul între Berlin și Hong Kong unde locuiește și lucrează ca regizor, scriitor și jurnalist. Lucrările sale pun accentul pe schimbările sociale și politice cauzate de tehnologie. Sixtus scrie și regizează filme documentare și de ficțiune, multe dintre ele fiind produse de televiziunea publică germană și/sau de canalul de televiziune germano-francez Arte.

Sunt interesat mereu de ce e nou, însă mă preocupă și mai mult impactul pe care îl are noul asupra prezentului, în ce fel îl alterează (pozitiv sau negativ) și, poate cel mai important, în ce fel transformă prezentul ca bază din care se va naște viitorul.

Mario Sixtus

Născută în Hessisch Lichtenau în 1983, Lisa Bierwirth a petrecut un an la New York unde a lucrat la diferite teatre Off-Broadway, în timp ce urma liceul. Întoarsă în Germania, s-a mutat la Berlin unde a devenit studentă la Academia Germană de Film și Televiziune. În timpul studiilor, a regizat mai multe filme de scurt și mediu metraj care au fost selecționate în importante festivaluri internaționale. ”Le Prince” este lungmetrajul său de debut, care a avut premiera la Karlovy Vary IFF unde a primit și o nominalizare pentru Cel mai bun film, în 2021.

 

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București între 2 și 5 martie și, pentru prima dată, la Cinema Victoria din Timișoara între 9 și 12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

Întregul program al ZFG#15 este disponibil online pe de unde puteți achiziționa și biletele pentru proiecții.

Filmul are ca punct de plecare relația mamei mele cu fostul său soț care este din Congo. Trecând peste diferențele culturale, am fost atrasă de propria neîncredere în această relație, în ciuda faptului că formau un cuplu fermecător.

Lisa Bierwirth

Parteneri media: Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, Urban.ro, Film Menu, The Institute, IQ Ads, Smark, Igloo, Vice, LiterNet, Observator Cultural, AARC – All About Romanian Cinema, MovieNews, CineFan, Cinefilia, CineGhid, Munteanu, AIVI MediaHub, Radio România Cultural.

Lasă un comentariu