Skip to content Skip to footer

Romanian Design Week prezintă seria de masterclass-uri RDW Talks

Romanian Design Week (RDW) lansează în prima zi de festival seria de masterclass-uri RDW Talks, sprijinită de Globalworth.

Desfășurate la Universitatea Națională de Arte București și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu pe data de 24 mai, aceste masterclass-uri își propun să ofere publicului noi perspective asupra evoluției industriilor creative și să abordeze tema redescoperirii orașelor prin dialoguri între cele mai creative minți din România și profesioniști internaționali

Masterclass-urile RDW Talks sunt deschise publicului și oferă oportunitatea de a intra în contact cu lideri din domeniile arhitecturii, designului și ilustrației. Programul include prezentări susținute de profesioniști de renume precum Alexander Manu, Yuko Shimizu, Matthias Hillner, Maria Surducan, Raymond Bobar, Stela Nicolakaki, Martina Muzi, care vor explora direcții și tematici contemporane din universul arhitecturii și designului atât la nivel local, cât și mondial.

Aceste masterclass-uri vor avea loc la Universitatea Națională de Arte București și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în următorul program:

Universitatea Națională de Arte București  – Amfiteatru (Calea Griviței 28):

10:00-10:45 | Alexander Manu, Profesor la OCAD University, Strategic Foresight și Autor

11:00-11:30 | Yuko Shimizu, Ilustrator & Profesor

11:45-12:15 | Maria Surducan, Ilustrator

12:30-13:00 | Raymond Bobar, Designer Grafic

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu  (Strada Academiei 18-20):

15:00-15:30 | Matthias Hillner, Profesor în departamentul SCADpro din cadrul Colegiului de Artă și Design Savannah din SUA

15:45-16:15 | Stela Nicolakaki, Arhitectă, Grecia

16:30-17:00 | Martina Muzi, Designer și Curator

RDW Talks reprezintă o oportunitate unică pentru cei interesați de industria creativă de a învăța și de a interacționa cu experți de prestigiu, punând bazele pentru o mai bună înțelegere a tendințelor și provocărilor din domeniile arhitecturii, design-ului și ilustrației.

Pentru a participa la aceste masterclass-uri, înscrierile sunt deschise și gratuite, dar locurile sunt limitate. Cei interesați pot completa formularul disponibil pentru înscriere, aici.

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City

Ediția din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Ediția invită bucureștenii să descopere specificul creativ al unor zone din oraș, să descopere proiecte de design inedite și abordări multisicplinare, dar și să contribuie la definirea unor spații de dialog, demonstrând astfel importanța proceselor de imaginare colectivă și de co-creare a unui oraș mai prietenos.

Tema festivalului RDW2024 dorește să contribuie la reconectarea bucureștenilor la oraș și mai ales la comunitățile acestuia, redescoperite de această dată din perspectiva potențialului industriilor creative locale.

Romanian Design Week este un proiect The Institute, prezentat de Unicredit Bank, finanțat de Ministerul Culturii. Festivalul are loc între 24 mai și 2 iunie, la fostul restaurant CINA (str. Benjamin Franklin 10). Biletele de acces pot fi achiziționate de pe pagina festivalului. Elevii, studenții și pensionarii au acces gratuit, iar deținătorii unui card UniCredit de la Mastercard beneficiază de un discount de 50% la achiziția biletelor, reducere aplicabilă în pasul de plată.

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu