Skip to content Skip to footer

„Rubedeniile” se joacă la Sfântu Gheorghe în cadrul Festivalului de Teatru REFLEX

Spectacolul „Rubedeniile”, după Móricz Zsigmond, în regia lui László Bocsárdi, va participa la cea de a 5-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Reflex, organizat de Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe.

Reprezentația este programată marți, 23 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” și va fi urmată de o întâlnire cu publicul.

„Scopul Festivalului REFLEX de la Sfântu Gheorghe este legat de rostul comunitar al Teatrului „Tamási Áron”, instituţia care a conceput şi lansat acest Festival Internaţional de Teatru: să deschidă un spaţiu de întâlnire între Estul, Centrul şi Vestul Europei teatrale, un spaţiu care să le ofere spectatorilor şi oamenilor de teatru intimitate şi răgazul reflexiei, pe marginea unor oferte artistice cu o puternică conştiinţă a prezentului, dar şi cu o la fel de puternică expresivitate / îndrăzneală formală.” – a declarat László Bocsárdi, directorul festivalului.

La Cluj, spectacolul se va vedea pe 26 mai, 7 iunie și 30 iunie, la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat în format studio.

„Un spectacol de la care nu ieși indiferent – ridici din umeri și atât – ci unul de la care ieși pus pe gânduri: suntem atât de oameni în imperfecțiunea noastră, încât căderea în hăul cel mai adânc este șocant de firească. Aș revederea Rubedeniile fie și pentru că distribuția este una atât de bine gândită, încât ridică cota textului în sine. – scria Nona Rapotan.

Rolul principal al spectacolului Rubedeniile este interpretat de Gábor Viola, distribuţia fiind întregită de actorii: Csilla Albert, Enikő Györgyjakab, Miklós Bács, Áron Dimény, Loránd Farkas, Attila Orbán, József Bíró, Éva Imre, Csilla Varga, Gizella Kicsid, Tamás Kiss, Zsolt Gedő, Gergő Bíró, Hunor Fazakas, Gergő Filep și Botond Tulogdi.

La realizarea spectacolului au contribuit: Ágnes Kali (dramaturgia), József Bartha (decorul), Zsuzsanna Cs. Kiss (costumele), Noémi Bezsán (coregrafia) și Tamás Bányai (consultant lumini).

Biletele pentru spectacolul Rubedeniile din cadrul Reflex au fost deja epuizate, iar biletele pentru reprezentațiile de la Cluj pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului (zilnic între orele 10.00 – 14.00) şi online .

Foto: BIRÓ István

Lasă un comentariu