Skip to content Skip to footer

RUȘII NU ZÂMBESC de Ioana Dajbog, avanpremieră la final de primăvară, la Teatrul APROPO pe 28 mai

Marți, 28 mai 2024, la ora 19:30, Teatrul Apropo aduce în fața publicului o nouă surpriză teatrală pe un text contemporan românesc: RUȘII NU ZÂMBESC de Ioana Dajbog, un spectacol de teatru dans în care iubirea este în prim plan.

Povestea începe pe 24 februarie 2022. Ora 2 dimineața. Un el și o ea. Febră. O oră mai târziu, Ucraina este invadată. Un el și o ea care aproape se iubesc. Febră. Războiul se apropie.

„Rușii nu zâmbesc” propune, prin mișcare, o relație strânsă între fapte și vorbe prin situațiile pe care le trăiesc personajele noastre și coregrafia care întărește stările lor. Focusul rămâne iubirea dintre ei care se află în contrapunct cu situația de peste graniță.

Vă așteptăm la un spectacol de teatru documentar despre efectele valurilor de știri excesive în care putem urmări degradarea sănătății tinerilor din România. Frica unui viitor incert se amestecă cu iubirea și virușii care plutesc în aer…

Regizoarea Diana Mihalașcu ne transmite:
„Consider important ca publicul să înțeleagă că acest spectacol nu vorbește direct despre războiul în desfășurare dintre Rusia și Ucraina, ci despre jurnaliștii care îl documentează. E vorba despre munca lor, care poate deveni cu ușurință o obsesie sau o dependență.

Povestea personajului feminin nu este doar o creație ficțională, ci are rădăcini în realitatea vieții de zi cu zi, în ceea ce reprezintă un „Breaking News”. Un „Breaking News” pe care îl așteptăm, de care fugim, la care sperăm, care ne degradează și ne dezumanizează.

Spectacolul explorează modul în care un război poate să ne acapareze mintea, hrănind un aspect profund înrădăcinat în noi, pe care poate că nu suntem pregătiți să-l recunoaștem.”

Echipa artistică:

Distribuția: Georgiana Cristurean, Radu Fărcane, Leonard Chionac
Regia: Diana Mihalașcu
Dramaturgia: Ioana Dajbog
Scenografia: Diana Mihalașcu, Ioana Dajbog
Asistent scenografie: Bogdan Bodros
Coregrafia: Teodora Tudose, Ioana Moldovan
Universul Sonor: Mara Solomon
Tehnic și imagine: Gabi Jilav

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu