Skip to content Skip to footer

Scriitoarea Olga Grebennik lansează cea mai recentă carte a sa la Seneca Anticafe

Editura Seneca organizează (la Seneca Anticafe) sâmbătă, 4 februarie 2023, începând cu ora 14.00, o întâlnire – eveniment cu scriitoarea și ilustratoarea Olga Grebennik din Ucraina, al cărei „Jurnal de Război” a devenit exponat la House of European History din Bruxelles.

Cartea nouă a Olgăi este povestea filosofică „O Casă capricioasă. Ficțiune bazată pe evenimente reale”.

Într-o zi o Casă veche a decis că cea mai mare piedică în calea fericirii ei sunt locatarii. Pereții ei au văzut multe familii, au auzit multe povești. E greu să-i iubești pe toți cei care vin să se încălzească lângă focul tău. Dar dacă nu rămâne niciunul s-ar putea să se stingă și flacăra ta.

– Sunt eu Casa ori ba? N-am și eu dreptul să-mi trăiesc viața? Eu stabilesc regulile aici, nu niște arici-iepurași!

O carte în ediție bilingvă româno-ucraineană dedicată copiilor care nu ne lasă sufletul să îmbătrânească.

Cartea este în același timp un adevărat album de artă fiind scrisă de un ilustrator și marchează lansarea noii colecții a editurii Seneca, colecția FABULA, povești magice bazate pe evenimente reale.

Lansarea cărții va avea loc în data de 04 februarie 2023, de la ora 14.00 la Seneca Anticafe. (Arhitect Ion Mincu nr 1). Cititorii sunt invitați la un dialog cu scriitoarea și la vernisajul cu vânzare al expoziției cu ilustrații din carte. Vor fi alături de organizatori și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu – moderatoarea întâlnirii, traducătorii Maria Coșciuc și Vladimir Bulat, coordonatoarea colecției, Anastasia Staicu și invitații speciali Oana Dragulinescu, fondatoarea Muzeului Abandonului, scriitoarea Iulia Iordan, Valentina Bacu, educator muzeal, coordonatoarea proiectului Open Museums Open Hearts.

În timpul lansării va avea loc și un „Atelier de creație ale unei Povești pentru copii și adulții lor. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin e-mail la adresa contact@senecanticafe.ro.

Lasă un comentariu