Skip to content Skip to footer

Selecție editorială pentru perioada Sărbătorilor, de la ACT și Politon

Editurile ACT și Politon (ap!) propun 10 titluri care te vor motiva și inspira în 2023. ap! crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români cărți care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum: dezvoltare personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing.

Perioada sărbătorilor de sfârșit de an reprezintă momentul perfect pentru a citi în tihnă, cu atât mai mult dacă ne aplecăm asupra unor titluri care ne oferă inspirație și motivație pentru noul an. Lectura joacă un rol important în viața noastră, pentru că citind poveștile altora realizăm că nu suntem singuri, că au trecut și alte persoane de-a lungul timpului prin dileme similare, iar asta ne poate inspira și motiva să găsim soluții practice.

Iată o selecție de titluri de nonficțiune de top din portofoliul editurii, lecturi în care vei găsi îndrumare, inspirație și motivație pentru a păși cu dreptul în 2023.

Prea bun ca să fii ignorat: De ce este competența mai importantă decât pasiunea, de Cal Newport, reprezintă un alt punct de vedere cu privire la factorii care contează cel mai mult pentru a avea succes în carieră. Newport contestă ideea că pasiunea este cel mai important factor care îți poate garanta succesul în carieră, considerând că mai degrabă abilitățile pe care le deții sunt responsabile pentru acest lucru și că muncind, punându-ți în practică abilitățile ‘înveți’ să iubești ceea ce faci, nu invers. Autorul s-a documentat în rândul investitorilor, al scenariștilor, al programatorilor excepționali și al profesorilor remarcabili – asta pentru a oferi doar câteva exemple −, în încercarea de a înțelege cu adevărat ce contează și ce nu contează atunci când un om vrea să-și construiască o carieră strălucită.

Liniștea este cheia, de Ryan Holiday, este genul de lectură care te face bine la propriu, o carte despre cum să trăiești frumos, care se adresează celor care se simt copleșiți de zgomotul de fundal al lumii moderne, dar și celor care încearcă să se regăsească într-un mediu plin de distrageri. Holiday vorbește în carte despre ceea ce budiștii numesc „upekkha”, musulmanii „aslama”, evreii „hishtavut”, grecii „euthymia” și „hesychia”, epicurienii „ataraxia”, iar creștinii „aequanimitas”, sau… despre ceea ce noi, pe românește numim liniștea sufletească și cum o putem dobândi. Pentru a te ajuta să îți regăsești liniștea sufletească autorul îți spune poveștile și strategiile unor oameni care au găsit modalități de a-și regăsi pacea interioară în ciuda mediului în care au fost nevoiți să trăiască, precum: John F. Kennedy, Winston Churchill, Fred Rogers, Anna Frank, regina Victoria, Socrate, Napoleon, Leonardo da Vinci sau Marc Aureliu.

Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu, de Chris Nikic & Nik Nikic, spune povestea motivațională a lui Chris Nikic, tânărul care a inspirat oameni de pe tot globul când a scris istorie, devenind prima persoană cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡 pe distanță completă. În anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris, care a înotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 km și a alergat 42,2 km în cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde – cu 14 minute înainte de expirarea timpului oficial de 17 ore. În carte aflăm povestea acestui tânăr remarcabil și pașii care l-au condus către succes, aplicabili în orice domeniu al vieții. Este o poveste care ne inspiră, ne motivează și ne arată cum putem transforma imposibilul în posibil: prin disciplină, muncă și curajul de a ținti cât mai sus. Sfaturile utile din carte sunt aplicabile în orice domeniu al vieții și ne învață, prin exemple concrete, cum să devenim cu 1% mai buni în fiecare zi, în drumul nostru către succes.

Îți vei îndeplini mai ușor rezoluțiile financiare pentru 2023 aplicând ideile din Psihologia banilor, de Morgan Housel, carte vândută în 2 milioane de exemplare. Este lectura care te va face să conștientizezi faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani. S-a dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini comportamentale simple. Așadar, a venit timpul să te convingi că succesul financiar nu este vreo știință complicată, ci o aptitudine personală, în care felul în care te comporți este mai important decât ceea ce știi. Cartea te va ajuta totodată să înțelegi mai bine de ce se înglodează oamenii în datorii, de ce nu economisesc, de ce devin din ce în ce mai lacomi pe măsură ce se îmbogățesc, care sunt adevăratele beneficii pe care ni le pot aduce banii, dar și multe alte lucruri interesante referitoare la modalitățile extrem de diferite în care oameni diferiți se raportează la chestiunile referitoare la bani.

Secretul Veacurilor, de Robert Collier, este cartea perfectă pentru toți aceia care au nevoie de o sursă de inspirație pentru a-și părăsi zona de confort și a începe să facă ceea ce doresc cu viața lor. Cartea îți va arăta că ai o putere interioară nefolosită și te va învăța metode simple și directe de-a o folosi pentru a obține atât fericirea domestică, cât și succesul în afaceri.

O carte despre eroul din tine, Zi de zi erou, de Robin Sharma este lectura care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient de faptul că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață.  Cartea îți va furniza în acest sens o serie de povești și lecții de viață care te vor inspira să trăiești după alte coordonate, bucurându-te mai mult și suferind mai puțin. Zi de zi erou este, cu alte cuvinte, o carte excelentă pentru toți cei care își doresc să se reinventeze sau să abordeze viața într-o manieră diferită de cea în care au făcut-o până acum.

O femeie își face un plan, Maye Musk, sau Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes este autobiografia lui Maye Musk, mama lui Elon Musk. Lectura ne oferă lecții valoroase de viață desprinse din propria sa poveste captivantă. Mama miliardarului Elon Musk – pe care în copilărie îl poreclea „enciclopedia” – a avut o carieră atipic de longevivă în lumea modellingului, aceasta întinzându-se pe mai bine de 50 de ani. Maye a apărut pe coperțile mai multor publicații prestigioase, precum Revista Time, Women’s Day și Vogue, iar cotidianul New York Post i-a recunoscut faima cucerită prin forțe proprii, numind-o „un star cu drepturi depline”. La 69 de ani a fost aleasă imaginea brandului de cosmetice CoverGirl, devenind astfel cea mai în vârstă CoverGirl din istorie. O lectură interesantă, atât pentru detaliile despre familia Musk, cât și pentru tonul motivațional.

Uită de griji, începe să trăiești, de bine-cunoscutul autor Dale Carnegie este o carte ușor de parcurs care îți dă o stare de bine. Adună laolaltă poveștile de viață ale unor oameni cunoscuți, dar și ale unor persoane care au fost la cursurile de public speaking ale autorului. Cartea este un ghid practic pentru a elimina îngrijorarea din viața ta, scris în urma unor concluzii trase pe baza experiențelor reale de viață a mii de adulți care au fost cândva elevii autorului. În carte vei regăsi o serie de adevăruri stravechi, eterne pe care ești invitat să le aplici în viața ta de zi cu zi, pentru a trăi mai relaxat și mai fericit.

Efectul compus, de Darren Hardy furnizează o „hartă” a succesului alcătuită din principiile de bază care stau la baza sistemului numit de autor ‘efectul compus’. Cartea este o lectură tipic motivațională, ușor de parcurs, care te lasă cu sentimental că poți cuceri lumea și te poartă spre destinația SUCCES. Darren Hardy este fostul editor al revistei SUCCESS, autor de bestselleruri New York Times, orator distins de Asociația Americană a Oratorilor cu premiul „Master of Influence” pentru profesionalismul de care dă dovadă în arta vorbitului în public și consilier pentru unii dintre cei mai de succes oameni ai planetei.

Ziua de astăzi contează, John Calvin Maxwell, sau 12 practici zilnice care îți garantează succesul este o carte excelentă pentru cei interesați de dezvoltare personală, plină de momente savuroase de umor. Un umor pe cât de autentic, pe atât de sugestiv în legătura cu firea cât se poate de sucită a omului. Falsa credință, sacrificiile pe care suntem capabili să le facem pentru bani, avariția dusă la extrem, incapacitatea de a ne asuma pentru mult timp responsabilitatea vieții de familie, sau de a gândi pentru succes, nu pentru eșec, pentru toate aceste slăbiciuni umane, John Maxwell ne oferă alternative, remedii și modalități de îndreptare în cartea de față. John Calvin Maxwell este un autor american, orator, coach și pastor care s-a remarcat la nivel internațional datorită romanelor sale din domeniul leadership-ului. Printre cărțile sale de succes se numără „Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” și „Cele 21 de Calități ale Liderului”. Cărțile sale s-au vândut în milioane de exemplare, iar unele dintre ele au fost incluse pe lista bestsellerelor New York Times. Până în prezent John Maxwell a vândut peste 19 milioane de cărți în întreaga lume.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Lasă un comentariu