Skip to content Skip to footer

Self and Shadow: Unmasking Contemporary Identity – Claudiu Ciobanu x Meron Gallery

În perioada 11 iulie – 16 august 2024, Meron Gallery are plăcerea să anunțe deschiderea unei expoziții remarcabile de artă intitulată „Self and Shadow: Unmasking Contemporary Identity”, prezentând lucrările artistului iesean Claudiu Ciobanu.

Expoziția include 11 lucrări curatoriate de Crina Ciocian din colecția privată a lui Marius Hangan (ex Artmark, casa de licitații).

Expoziția „Self and Shadow: Unmasking Contemporary Identity” oferă o experiență artistică unică și introspectivă, în care vizitatorii vor fi invitați să pătrundă într-o lume în care granițele dintre uman și tehnologic se estompează, iar căutarea înțelegerii de sine devine o poveste centrală. Expoziția este un eveniment semnificativ pentru toți cei care caută să exploreze temele actuale stringente, cum ar fi avansul tehnologic și impactul acestuia asupra identității umane.

Tema centrală a lucrărilor lui Claudiu Ciobanu este cea a identităților camuflate. Personajele sunt prezentate într-o stare de ascundere, parțial mascate de vegetație sau de suprafețele reflectorizante. Acest motiv al identităților ascunse servește ca o metaforă pentru natura complexă și adesea obscură a identității de sine în lumea modernă. Camuflajul personajelor invită spectatorii să mediteze asupra straturilor propriei identități, care sunt mascate de așteptările sociale, interfețele tehnologice și influențele de mediu.

Tema abordată în această expoziție este impactul tehnologiei asupra identității umane. Într-o eră în care rețelele sociale și persoanele digitale adesea umbresc sinele nostru adevărat, lucrările lui Claudiu ne provoacă să dăm la o parte aceste straturi și să căutăm o înțelegere mai profundă a cine suntem cu adevărat. Aceasta este o temă deosebit de relevantă în contextul actual, în care avansul tehnologic rapid schimbă modul în care ne percepem pe noi înșine și pe cei din jur.

“L-am ales pe Claudiu Ciobanu pentru această expoziție și cred ca se potrivește bine cu Galeria Meron întrucât lucrările sale sunt inovatoare și pline de simbolism, potrivindu-se perfect cu misiunea noastră de a promova arta care stimulează gândirea și introspecția. Culorile vii și compozițiile elaborate din lucrările lui Claudiu Ciobanu depășesc simpla estetică, fiind pline de simboluri care exprimă complexitatea experienței umane. Folosind oglinzi și suprafețe translucide, artistul stabilește o conexiune între ceea ce este vizibil și invizibil, între conștient și subconștient. Simbolurile prezente în numeroasele sale lucrări dezvăluie nu doar exteriorul nostru, ci și stările noastre interioare. Acestea invită la introspecție și autocunoaștere, provocând privitorii să-și exploreze identitățile și să reflecteze asupra esenței propriei lor ființe” – Crina Ciocian, curator la Galeria Meron.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 11 iulie 2024, începând cu ora 18:00, la Meron Gallery din Cluj-Napoca. Intrarea este gratuită, iar expoziția va fi deschisă publicului până pe 16 august 2024. Pentru mai multe informații despre expoziție și lucrările prezentate, vizitați pagina Galeriei Meron.

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

 

Lasă un comentariu