Skip to content Skip to footer

Seria After continuă cu primul ei mare twist: After Ever Happy se lansează în cinematografe

Seria After, după Anna Todd a acaparat wattpad-ul ca un fan fiction cu Harry Styles. Acum, seria este publicată și la al patrulea film, care are avanpremiera săptămână asta în cinematografe, After Ever Happy.

Doar că nu-l mai numim Harry Styles, ci Hardin (Hero Fiennes-Tiffin). Povestea, deja un fenomen pop culture, e destul de conștiincioasă față de structurile de wattpad fanfic. La fel și față de a fi o romanță AP-12. Tessa (Josephine Langford) e fata bună, cu complexul salvatorului, care îl întâlnește pe băiatul rău. Că vorbim de Hardin, Chuck Bass sau Damon Salvatore, farmecul e tot cam același. Doar că Hardin e ceva mai alt. 

Probabil că singurul lucru pe care cei doi îl au, cu adevărat, în comun e gustul pentru literatură clasică și o obsesie față de celălalt, la care nu știu când să renunțe. Citează, deci, frecvent din Hemmingway sau Austen, într-un du-te, vino constant. After Ever Happy, totuși, este fix ruptura din ritmul lor disfuncțional repetat pentru 3 filme și 3 romane. În acest ultim film, dat peste cap de niște secrete de familie, Hardin se reîntoarce la vechile obiceiuri. Într-o ceartă, în fața unei petreceri de apartament, îi atrage atenția Tessei că ea e singura care mai trage la căruță și o invită să se întoarcă înapoi în America. Pentru prima dată, Tessa pare să-și asume natura toxică a relației și să facă un efort real de a se ține la distanță. Chiar dacă are parte de propria dramă în familie. 

Alegerile stilistice din scenele de despărțire au fost, ce-i drept, un pic flagrante. Tessa, întoarsă înapoi în apartamentul ei din Washington, vede siluetele lor din fum și, într-un fel de moment scos din Eternal Sunshine of the Spotless Mind, siluetele sunt reduse la scrum. Asta, în timp ce muzica filmului punctează momentul prin versul „Can you see me through the ashes?”. Desigur, separarea lor e doar intriga de la care pornește After (IV) Ever Happy. Hardin nu e dispus să renunțe, însă este dispus să se schimbe. Cât despre Tessa, nici ea nu se crede până la capăt. Doar că de data asta are nevoie de mai mult decât aceleași promisiuni fără substanță.

Pe scurt, întrebarea pe care o ridică filmul este: „Poate o relație toxică să devină una funcțională?” Îmi permit să cred că sunt două tipuri de audiențe pentru film, 1. cea care urmărește ironic fenomenul pop și, 2. cea care visează cu ochii deschiși continuarea dramei dintre Tessa și Hardin. Un lucru, totuși, pe care seria îl face bine este că ține cont de reacțiile cititorilor fideli, dar, cumva, și de cele ale criticilor. Ăsta este un mare avantaj al începuturilor pe wattpad pe care Anna Todd a știut să le pună în valoare. Tocmai când fanii seriei începeau să se plictisească de rutina toxică dintre cei doi, Tessa și Hardin fac primul pas real către a deveni altceva. Sau, de ce nu, a se separa. Dacă ai urmărit seria până acum, te invit să iei After Ever Happy ca pe o gură necesară de aer, în cinematografe începând cu 26 august 2022. 

Lasă un comentariu