Skip to content Skip to footer

Serviciul de streaming SkyShowtime va difuza 21 de seriale europene

SkyShowtime – cel mai nou serviciu de streaming din Europa – a anunțat astăzi că a achiziționat de la Warner Bros. Discovery drepturi exclusive pe teritoriul Europei pentru 21 de seriale locale, inclusiv unele dintre cele mai populare și apreciate emisiuni HBO Max din regiune.

În total, achiziția include în oferta SkyShowtime 168 de episoade – peste 150 de ore – de programe originale atât noi, cât și unele deja lansate. Aspectele financiare ale achiziției nu au fost comunicate.

Tranzacția, care include trei seriale noi a căror producție a fost finalizată și care vor avea premiera mondială pe SkyShowtime în 2023 – accelerează semnificativ intrarea companiei în dezvoltarea de programe originale. Noile seriale, care vor fi prezentate ca SkyShowtime Originals, includ ID (Finlanda și Suedia), The Winner (Cehia și Slovacia) și Warszawianka (Polonia). În plus, SkyShowtime va avea premiera și celui de-al doilea sezon din Por H o Por B (Spania). Primul sezon din Por H o Por B va fi și el disponibil în platformă. Datele de premiere pentru aceste seriale vor fi anunțate ulterior.

Alte show-uri populare ce fac parte din achiziție includ mai multe seriale care au avut recent lansarea noilor sezoane pe HBO Max, dar care se vor muta în noua lor casă exclusivă, pe SkyShowtime. Este vorba despre Beartown (Suedia), Beforeigners (Norvegia), Kamikaze (Danemarca), Lust (Suedia) și The Informant (Ungaria). SkyShowtime va avea opțiunea de a dobândi drepturi la nivel mondial pentru oricare dintre show-urile ce vor fi reînnoite, precum și de a comanda noi sezoane pentru o serie de show-uri.

În plus față de noile show-uri originale, achiziția amplifică, în timp util pentru lansările sale ce urmează să aibă loc pe piețele din Europa, selecția solidă și convingătoare a platformei SkyShowtime de seriale apreciate de critici. Pe lângă cele nouă show-uri noi și actuale, mai multe sezoane din 12 seriale de succes existente în platforma HBO Max vor fi disponibile exclusiv pe SkyShowtime începând cu luna martie 2023.

🎬 Printre aceste titluri se numără: Czech it Out (Cehia), Foodie Love (Spania), Hackerville (România), No Activity (Spania), One True Singer (România), Pray, Obey, Kill (Suedia), Ruxx (România), Success (Croația), Todo Lo Otro (Spania), Sleepers (Cehia), Bani Negri/Tuff Money (România) și Welcome to Utmark (Norvegia).

Toate show-urile achiziționate vor fi disponibile abonaților SkyShowtime pe toate cele 22 de piețe ale sale.

CEO-ul SkyShowtime, Monty Sarhan, a declarat: „Aceasta este o achiziție de referință pentru SkyShowtime, oferindu-ne oportunitatea de a avea o oferă solidă de programe originale dezvoltate local cu mult înaintea planificării noastre inițiale. Fiind un serviciu de streaming creat special pentru Europa, SkyShowtime se angajează față de consumatorii de pe piețele noastre. Programele cu conținut dezvoltat local sunt o parte importantă a strategiei noastre și suntem încântați să fim casa acestor noi seriale, precum și a show-urilor populare care au rezonat cu publicul din țările nordice, Europa Centrală și de Est și Spania.”

SkyShowtime, care a primit aprobarea de reglementare în februarie 2022, continuă să-și construiască echipa de dezvoltare a programelor originale pe toate piețele sale. În plus față de show-urile achiziționate în cadrul acestei tranzacții, SkyShowtime își dezvoltă propriile capacități de dezvoltare a conținutului original.

„Programele originale dezvoltate local au fost întotdeauna o parte cheie a propunerii noastre de conținut. Suntem încântați să anunțăm acest prim pas în strategia noastră de dezvoltare a programelor originale. Suntem dedicați în mod unic piețelor noastre și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu scenariști și producători locali pentru a aduce și mai multe povești autentice abonaților noștri.” a spus Jon Farrar, Head of Programming, SkyShowtime.

Creat pentru Europa, SkyShowtime are echipe în șase birouri regionale. Aplicațiile și conținutul său vor fi disponibile în 18 limbi diferite pe cele 22 de piețe ale sale.

Deja prezent în 12 piețe, SkyShowtime s-a lansat pentru prima dată în septembrie în Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia, urmată de lansări în Olanda și Portugalia în noiembrie. În decembrie, serviciul de streaming a fost lansat în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Serbia și Slovenia. SkyShowtime se va lansa pe piețele din Albania, Andorra, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia de Nord, Polonia, România, Slovacia și Spania în primul trimestru din 2023.

În plus față de programele dezvoltate local, SkyShowtime prezintă filme în premieră exclusivă, aflate la prima difuzare pe TV, seriale noi și exclusive, conținut pentru copii și familie și o selecție de titluri legendare de la Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios și Peacock – toate disponibile într-un singur loc.

Lasă un comentariu