Skip to content Skip to footer

SESAME Live Sessions continuă pe 28 noiembrie la Echoes cu SHY din Ucraina și GOSS din Turcia

Proiectul SESAME își propune să susțină mobilitatea artiștilor din zonele adiacente Mării Negre, Franta si Republica Moldova și să încurajeze colaborarea interculturală prin muzică.

Pe parcursul a 5 tabere de creație în București, 10 trupe se reunesc timp de 7 zile pentru a crea, a învăța și a cânta. Fiecare tabără se încheie cu un eveniment 𝐒𝐄𝐒𝐀𝐌𝐄 𝐋𝐢𝐯𝐞 𝐒𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧s, unde artiștii își prezintă muzica nou creată în fața unui public live.

SESAME Live Sessions #2 îi aduce împreună pe 28 noiembrie, pe scena de la ECHOES Haus (strada Dianei, nr 11) pe SHY din Ucraina și pe GOSS din Turcia. Intrarea este liberă, iar toate detaliile despre eveniment sunt disponibile aici.

SHY este o cântăreață și compozitoare din Ucraina, stabilită în prezent în Dublin, care combină influențe de indie-pop cu acorduri acustice. Cunoscută pentru versurile sale sincere și directe, precum și pentru performanțele evocatoare, muzica ei a ajuns în scurt timp în playlisturi din întreaga Europă, captivând publicul prin povești emoționante. SHY transpune în muzica sa observațiile directe asupra războiului și distrugerii, reflectând o abordare evoluată și cu adevărat autentică asupra artei sale.

GOSS, duo-ul de dark pop din Istanbul, aduce pe scenă o combinație de synth-pop, new wave și rock electronic. Încărcată de o energie melancolică și rebelă, muzica GOSS este de o frumusețe tulburătoare, cu texturi bogate și tonuri profunde și întunecate. GOSS s-au făcut remarcați pe cele mai mari scene și festivaluri din Turcia, iar acum ajung pentru prima oară în România.

Proiectul SESAME este cofinantat de Uniunea Europeana prin programul LIVEMX si este implementat in Romania de Asociatia Star Education in parteneriat cu Institutul Francez.

Despre Asociatia Star Education

Asociatia Star Education a fost infiintata in anul 2007 cu scopul principal de a sustine artistii si creatia muzicala romaneasca si de a crea programe educationale in domeniul muzical. Este organizatorul primelor editii ale conferintei Mastering The Music Business (2016-2018 si 2020), dar si a cursurilor Industria Muzicala Explicata (IME).

Despre Institutul Francez

Plasat sub tutela Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Institutul Francez din România a fost fondat la București la 30 mai 1924 și are ca misiune promovarea cooperării culturale, lingvistice și academice, a cooperării cu instituțiile și reprezentanții societății civile, alături de celelalte institute care reprezintă aceeași rețea culturală franceză în străinătate.

Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta Centenarul, un prilej de a celebra o sută de ani de cooperare culturală, artistică, academică, educațională și științifică, și, în același timp, de a marca o prietenie cu rădăcini adânci, susținută activ de puterea comunității francofone din România. Anul festiv devine un cadru motivant pentru a contura viitorul, cu baze solid ancorate într-un ecosistem foarte bogat și dinamic, în care se acordă o atenție deosebită tinerilor, creației noi, cercetării, schimburilor și angajamentelor societății civile.

*

 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai fresh recomandări culturale ale săptămânii? Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu